01.02.2017.

Vladimir Skendrović, novi predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Samoboru

HDZ će u narednom razdoblju biti bitan kreator politike Grada Samobora

Vladimir Skendrović, novi predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Samoboru

Samoborski Gradski odbor HDZ-a u drugom krugu glasovanja izabrao je dosadašnjeg dopredsjednika Vladimira Skendrovića za svog novog predsjednika. Vladimir Skendrović rođen je u Samoboru 1964. godine. Živi u Domaslovcu, oženjen je i otac troje djece. Od 1991. godine hrvatski je branitelj i član HDZ-a. Po struci je komercijalist i bavi se privatnim poduzetništvom u području trgovine. U kratkom razgovoru predstavio je svoj dosadašnji rad u stranci i planove za predstojeće lokalne izbore.

Što Vas je potaknulo da se kandidirate za predsjednika samoborskog HDZ-a i što su glasači prepoznali u Vašoj kandidaturi?

Član sam stranke od 1991. godine. U pojedinim periodima obnašao sam dužnosti na razini temeljnih ogranaka, kada je trebalo gasiti vatru... U posljednje tri godine izabrani sam dopredsjednik stranke. Upravo u ove tri godine obnašao sam sve najodgovornije izvršne dužnosti, i to s maksimalnim uspjehom! Ne postoji niti jedna zadaća koju nisam odradio u zadanim rokovima i na odgovarajući način. Upravo taj period, kao i potpora velikog broja članova, potaknuli su me da ova moja predsjednička kandidatura bude iskorak koji stranci može dati novu energiju i zamah u narednom periodu. Potpora koju sam dobio ujedno je i odgovor kako je ta odluka bila ispravna. Vjerodostojnost, iskrenost i predanost radu odlike su koje su prepoznate i koje su mi uz jasno definirane ciljeve osigurale pobjedu.

Hoće li doći do promjena u vođenju stranke i koji će biti Vaši prvi potezi?

Sustav u našoj stranci je precizno definiran i bilo kakva radikalna, da ne kažem revolucionarna rješenja, ne samo da nisu moguća, nego nisu ni potrebna. Stranka je i u periodu bez predsjednika funkcionirala u zadanim okvirima te ostvarivala rezultate na izborima koji kontinuirano pokazuju rast. Rezultati pojedinaca iz naše gradske organizacije trebaju se izdvojiti i oni su jasna poruka. Određene promjene su neminovne i one su pripremljene u organizacijskom, kao i kadrovskom dijelu. Normalno je da se stvori tim koji može odgovoriti na sva otvorena pitanja, ne samo na razini naše stranke, nego i u dijelu lokalnih izbora koji su pred nama. Odgovornost koju preuzimamo kao stožerna stranka ne dozvoljava nam improvizacije i poigravanja. Smjer koji smo odabrali je na putu politike vodstva naše stranke pod predsjedanjem Andreja Plenkovića i tu nema kompromisa. Interes naših sugrađana, stvaranje zakonskih okvira koji će pogodovati svima, temeljne su zadaće i ciljevi koje želimo ostvariti. U pripremi imamo okvire koji kroz period od jedne godine do mandatnog razdoblja od četiri godine moraju rezultirati jasno mjerljivim pomacima za svakog stanovnika Grada Samobora.

Tko će sve činiti Vaš uži tim i smatrate li da HDZ s Vama na čelu može nakon izbora imati više od četiri gradska vijećnika, koliko ih ima u ovom sazivu?

Prethodno razdoblje radili smo i iskoristili za stvaranje pozitivne klime i okupljanja najšireg dijela mislećih ljudi, ne samo iz redova članstva, nego i osoba koje svojim znanjem, kompetencijama i statusom u društvu mogu značajno doprinijeti u stvaranju razvojnih programa u Gradu Samoboru. Timovi i odbori koji djeluju popunjeni su visokoobrazovanim ljudima iz područja javne uprave, doktorima znanosti, mladima, iskusnim korporativnim predstavnicima, PR menadžerima, kao i stručnjacima u dijelu EU fondova, kako u segmentu poljoprivrede, tako i u turizmu, gdje vidimo prostor za značajniji iskorak potencijala našeg Samobora. Na lokalnim izborima prvenstveno želimo našim sugrađanima vratiti vjeru u političku korektnost, vjeru da zajedno možemo stvarati bolje sutra na jedan općeprihvatljiv način te da će naši sugrađani davanjem povjerenja našoj stranci ubirati plodove te odluke. Siguran sam u znatno bolji rezultat, pobjednički, sami ili s partnerima, ali HDZ će biti bitan kreator politike Grada Samobora u narednom periodu.

Što ćete iz svojeg programa ponuditi Samoborcima za predstojeće lokalne izbore i kako to kanite ostvariti?

Iz proteklih odgovora je vidljivo da kontinuirano radimo na izradi projekata, kao i načinu njihove realizacije. Smatramo da bi bilo nekorektno u ovom trenutku iznositi planske veličine, obzirom da realni trenutak traži korekcije koje su vezane i uz zakonodavni okvir, koji je u nadležnosti državnih tijela. Pet glavnih projekata u završnoj je fazi i bitno odskaču od svega što se do danas nudilo na političkom planu u Gradu Samoboru. Želimo biti krajnje odgovorni prema našim sugrađanima i pred same izbore ponuditi im jasno mjerljive veličine, kao i način realizacije. Podršku imamo od vodstva stranke, što nam je dodatan vjetar u leđa i sigurnost da ponuđeno možemo i realizirati. Kadrovski smo dovoljno pripremljeni i ekipirani da realizacija programskih ciljeva nije upitna.

Kako ocjenjujete sadašnju koaliciju HSS-a i SDP-a i njihovo vođenje Grada?

U političkom smislu, to je koalicija koja je u posljednjih osam godina jasno pokazala da je temeljena isključivo na zadovoljavanju osobnih interesa. Kada raspolažete proračunom kojim vladajući raspolažu, jednostavno ne možete ništa ne realizirati! Ponešto se i radilo, ali, nažalost, najmanje u razvojnom dijelu i stvaranju okvira za dugoročni razvoj. Čitav niz programa iz dijela socijalne politike, obrazovne, gospodarske - nije niti dotaknut! Inzistiranje isključivo na realizaciji infrastrukturnih rješenja na temelju malih komunalnih akcija i zadovoljavanju interesnih skupina kroz zapošljavanje u javnim poduzećima i gradskim službama dosegnulo je svoj limit i sada postoji realan problem reorganizacije, koju će bezuvjetno trebati provesti. Sustav traži promjene koje mogu našim sugrađanima ponuditi brzu i učinkovitu lokalnu upravu, koja mora odgovoriti na sve procese koji su s vremenom bitno evoluirali, dok su u Gradu Samoboru ostali zarobljeni političkim kadroviranjem. Smatramo da HDZ može dati kvalitetan doprinos vladajućoj garnituri kroz konstruktivan dijalog, jer smatramo apsolutno nebitnim tko s kime koalira, ako nam je interes bolji i kvalitetniji život svih naših sugrađana. Upravo takvim razmišljanjima pozivamo sve političke opcije u Gradu Samoboru na dijalog koji bi za cilj imao konsenzus oko najbitnijih pitanja razvoja našega grada. Nadamo se i vjerujemo da će građani Samobora prepoznati spremnost na dijalog i suradnju koju nudimo te da će na lokanim izborima za nekoliko mjeseci poslati jasnu poruku svim opcijama u političkoj utakmici i podržati HDZ kao stranku stvaranja pozitivnih procesa u Gradu Samoboru.

Mirjana Konosić

 

Vladimir Skendrović, novi predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Samoboru

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002