25.02.2016.

Vesna Pusić poručuje: Pozivamo Vladu da dođe u Ivanec i prepiše

Formirali smo tim, postavili ciljeve i počeli delati

Grad Ivanec, koji već tri mandata vodi HNS-ov gradonačelnik Milorad Batinić, svrstan je u sam vrh popisa deset malih europskih gradova (do 100 000 stanovnika) najpovoljnijih za ulagače. Prestižno priznanje Ivancu već drugi put u dvije godine stiže od neovisnih stručnjaka i analitičara uglednog britanskog Financial Timesa. Prošli put Ivanec je bio deseti na listi, danas je prvi, što pokazuje uspješnost i upornost njegovog gradonačelnika, poručila je s današnje konferencije za medije predsjednica HNS-a i potpredsjednica Sabora Vesna Pusić. "To oslikava i pristup i politiku HNS-a, uspješnost kroz uporan rad, što je gradonačelnik Milorad Batinić apsolutno pokazao u svoja tri mandata i sada ima rezultate. U međuvremenu, proizvodeći te rezultate, reformirao je javnu upravu, povećao privlačnost Ivanca za investicije, povećao zaposlenost i smanjio nezaposlenost. Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da dođe u Ivanec i prepiše!", poručila je Vesna Pusić.

"Formirali smo dobar tim, postavili jasne ciljeve o strategiji razvoja i definirali što i kako raditi. Krenuli smo proaktivno, a za rezultate takvog procesa bile su potrebne godine, jer nijedan uspjeh ne događa se preko noći", rekao je gradonačelnik Grada Ivanca i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić. Istaknuo je kako rezultati dolaze kao posljedica višegodišnjeg rada na razvoju poduzetničke i industrijske zone, usmjerene politike, ali i vrlo dobro educirane lokalne uprave koja je posvećena ovoj ideji. Posljednjih godina ista je uprava doživjela mini reformu, pa od 13 800 stanovnika Ivanca u gradskoj upravi radi svega 16 službenika i namještenika, čime je ona i više nego racionalna te odskače od hrvatskog prosjeka. Batinić vjeruje da uspjehu Grada doprinosi i Business Friendly Certificate, čiji je Ivanec nositelj, a koji je uvelike pomogao u komunikaciji i suradnji s ulagačima koji su došli u Ivanec. "U našu poslovnu zonu došla je jedna njemačka tvrtka sa 135 zaposlenih, s trendom povećanja zaposlenosti i jedna njemačko-hrvatska metalska industrija", rekao je Batinić.

Potpredsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak istaknuo je kako mu je posebno drago da je priznanje stiglo njegovom stranačkom kolegi. "Gradovi i županije koje danas vode HNS-ovci su najkonkurentniji, najtransparentniji i imaju najbolja poslovna okruženja i to nije naš dojam. To je procjena i odluka Financial Timesa", poručio je Vrdoljak.

"Ivanec je svijetli primjer da se u Hrvatskoj može uspjeti. U Varaždinskoj županiji imamo nezaposlenost ispod 10 posto, izdajemo dozvole u jednom danu, otvoreni smo prema svim investitorima, a posebno surađujemo s općinama i gradovima kako bismo educirali radnu snagu i povećali zaposlenost naših ljudi", rekao je župan Varaždinske županije i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar. Istaknuo je kako ravnatelji škola Varaždinske županije prolaze edukaciju za pisanje projekata, pišu projekte s nastavnicima i ne trebaju konzultante. "Ne čekamo novac od države i državnih fondova, jer ga nema, nego idemo na fondove gdje novca ima".

Ured za odnose s medijima Hrvatske narodne stranke

Napiši pismo

Formirali smo tim, postavili ciljeve i počeli delati

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002