27.07.2014.

Početak Langove dvosmjeran, vodoskok na tržnicu?

Ne bi to baš tak išlo...

Evo, čitam kako će se vodoskok iz priključka Perkovčeve i Langove izmjestiti na novu lokaciju u blizini Pošte, te da će dio Langove od Perkovčeve do ulice Giznik na višegodišnji zahtjev građana iz Giznika biti dvosmjerna.

Ne znam tko predlaže takve promjene i takve prometne tokove, no taj sigurno nije obratio pozornost da takva regulacija zahtijeva ukidanje parkiranje na tom dijelu Langove ulice, te da se dobivaju tri veoma bliske i u prometnom smislu opasne konfliktne točke u smjerovima:

- Perkovčeva ul. – Langova ul. i ul. Giznik –Perkovčeva ul. (ispred Nebija)

- Perkovčeva ul. – Trg kralja Tomislava i smjer iz ul. Giznik (ispred „Tičice“)

- priključak ul. Giznik (dvosmjerno) i Langova ulica (presjecanje smjerova)

Kako na takvu regulaciju gledaju stanovnici Langove ulice, od Ljubičinog prolaza pa do samostana?

Hoćemo li i na dijelovima ostalih jednosmjernih ulica u gradu na "višegodišnji zahtjev građana" vratiti dvosmjerni promet?

Ne znam da li je taj prijedlog bio na GV-u, smatram da je trebao biti, i da su gradski vijećnici trebali dati o tom prijedlogu svoje mišljenje, pa i po mogućnosti prijedlog dati na javnu raspravu građana.

Smatram da ovakva rješenja, radi zadovoljavanja želja pojedinaca, vode anarhiji i općem kaosu u prometu.

Umjesto da se poradi na zaista ozbiljnoj studiji vođenja prometa kroz grad, ispada da treba ukinuti sve što je učinila prethodna garnitura gradske uprave, pa makar to bilo i dobro.

Ne bih se htio vraćati u vrijeme kada je ovaj prometni otok s vodoskokom napravljen, ali smatram da je u prometnom smislu nužan i da je doprinio mnogo u sigurnosti vođenja prometa, jer je ta kolnička površina bila relativno velika, a prometni tokovi na njoj bili su nedefinirani .

Ukoliko zaista dođe do predloženog uvođenja dvosmjernog prometa na dijelu Langove ulice, volio bih znati tko će na sebe preuzeti odgovornost za prometni nered koji će nastati u tom dijelu grada.

Branko Adamek

Napiši pismo

Ne bi to baš tak išlo...

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002