29.04.2014.

Županijski HNS: HDZ i HSS podmeću lažirane službene dokumente

Lažiranjem do otvorenih lovišta

Na 6. sjednici Skupštine Zagrebačke županije dogodio se neviđeni skandal podmetanja vijećnicima nevjerodostojnih službenih dokumenata od strane vladajuće koalicije HDZ - HSS.

Tijekom rasprave o dnevnom redu o točki o izboru najpovoljnije ponude za zakup zajedničkog otvorenog lovišta Plešivica, na području Zagrebačke županije, utvrđeno je kako je svim vijećnicima predočen nevjerodostojan/lažan zaključak matičnog Odbora za poljodjeljstvo, jer je matični odbor spomenutu točku povukao s dnevnog reda.

Nakon dvosatne rasprave i preslušavanja fonograma sjednice utvrđeno je kako je vladajuća koalicija HDZ - HSS namjerno vijećnicima dostavila zaključke koji ne odgovaraju istini.

Iako je od samog početka bilo jasno kako je ovo točka prijepora, vladajuća koalicija HDZ - HSS svim je silama pokušala nametnuti donošenje odluke, očito u nečijem interesu.

Klub HNS–HSU–HSLS-a, zajedno s klubom SDP-a zatražio je odgodu sjednice kako bi se provjerila vjerodostojnost svih ostalih dokumenata koji se nalaze na današnjoj sjednici.

Vladajući su odbili taj prijedlog i time izazvali odlazak vijećnika HNS-a, SDP-a i HSU-a sa sjednice.

Smatramo da ovakav model funkcioniranja vladajuće koalicije baca sjenu na rad Županijske skupštine te da je ovakvim činom poljuljano povjerenje vijećnika i građana u službene materijale koji su ovjereni potpisom i pečatom.

HNS Zagrebačke županije

29.04.2014.

Županijski SDP: Vladajuća većina pokušala izigrati vijećnike

Falsifikati u borbi za lovište

Vijećnici Kluba SDP-a i Kluba HNS-HSU-HSLS-a napustili su 6. sjednicu Skupštine Zagrebačke županije zbog problema vjerodostojnosti materijala koji su se našli pred županijskim vijećnicima.

Tijekom utvrđivanja dnevnog reda vijećnici Kluba SDP-a zatražili su skidanje 23. točke dnevnoga reda (donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup zajedničkog otvorenog lovišta broj: I/119 – Plešivica na području Zagrebačke županije) zbog nepoštivanja uvjeta i procedure natječaja koji je upravo Skupština Zagrebačke županije propisala na svojoj 4. sjednici, održanoj 12. prosinca 2013. Naime, vijećnicima Skupštine predloženo je da se prihvati ponuda koja uopće nije trebala biti razmatrana, jer ne zadovoljava uvjete natječaja. U raspravi oko dnevnoga reda, koja je trajala više od dva sata, utvrđeno je i da je vijećnicima predložen zaključak resornog odbora koji nije odgovarao fonografskom zapisu sjednice odbora. Zbog sumnje u vjerodostojnost materijala klubovi SDP-a i HNS-HSU-HSLS-a zatražili su prekid sjednice. Nakon što je skupštinska većina (HDZ, HSS) odbila zajednički prijedlog, vijećnici su napustili sjednicu.

- Žalosno je što se pokušalo izigrati vijećnike Skupštine Zagrebačke županije, a time i sve građane čiji su predstavnici, predlažući nam da donesemo odluku koja izravno ide protiv onoga što smo sami donijeli na sjednici prošle godine - izjavila je predsjednica Kluba SDP-a Ivana Posavec Krivec.

- Obzirom na današnje događaje predložili smo odgodu sjednice kako bismo bili sigurni u vjerodostojnost svih točaka dnevnog reda. Nažalost, vladajući su to odbili i svojim postupkom stavili pod upitnik rad Skupštine Zagrebačke županije – dodao je predsjednik Kluba HNS-HSU-HSLS-a Mile Grubišić.

Maja Grgić tajnica ŽO SDP Zagrebačke županije

Napiši pismo

Lažiranjem do otvorenih lovišta

Falsifikati u borbi za lovište

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002