07.04.2014.

Kuda ide naša mladež?

A najviše stradaju najslabiji

Nastavak oko pitanja tablica. Nakon svih peripetija na PU rasplet priče slijedi.

I tako se ja požalim susjedi u zgradi da su mi ukradene tablice i zamjenjene tablicama CK a ona meni kaži da su i njoj ukradene tablice i da je tekar u subotu vidjela da na autu nema svoje tablice.

Ja ju pitam koji broj su bile te tablice? Kad tamo, to su bile moje. Tko zna gdje su završile njezine, a to se nastavlja.

Netko se zabavlja, a mi imamo troškove, gubljenje radinih sati, živaca, da

sve to sredimo.

I najgore od svega, strada onaj koji jedva proživljava. I sve to, vjerojetno,

zbog objesti naše djece.

Katica Horvat

07.04.2014.

Kako radi naša policijska uprava

Šefici je bolje da ostane u arhivi

Tjekom 2/3 travnja otuđene su mi tablice s auta. Policajci koji su došli na uviđaj, objasne mi daljnji postupak. Ne izgleda komplicirano. I, tako krenem ja to riješiti, trebam nove tablice i saobračajnu. Da to dobijem, trebam od policije potvrdu da su mi tablice ukradene. Zatim moram u PU. Tamo radi jedan šalter. Hoću doznati što trebam dalje, ali informacije ne možete dobiti dok ne dođete na red. Onda dobijete uplatnice i trebate biljege. Kada sve to lijepo napravite, vratite se opet u red (2-3 sata). Kada konačno mislite - sad je gotovo, onda vam kažu da trebate knjižicu vozila, iako su one ukinute.

I tako njima završi radno vrijeme i vi ponovo u red drugi dan.

Drugi dan čekam 4 sata, mislim konačno gotovo ali ne, prvo mi kaže na šalteru da policajci još nisu napisali tjeralicu(7.4,) To nekako riješim i onda me

pitaju za osobnu od moga sina, jer auto glasi na njega. Tako opet ne

obavim ništa, jer nemam osobnu, iako se vlasnik ne mijenja. Koliko utrošena vremena, živaca, a sve zbog toga jer ti nema tko dati potrebne informacija.

I da bi stvar bila još gora, kada vidite kako se tamo "radi", to je prestrašno!

A do šefice ne možete jer je u arhivi.

Neka tamo i ostane.

Katica Horvat

07.04.2014.

Otvoreno pismo gradonačelniku Beljaku i g. Mareniću

Skinite cijene parkinga!

Otvoreno pismo gradonačelniku Beljaku i g. Mareniću

Unatoč činjenici da se u Gradu Samoboru po pitanju razvoja i projekata i dalje ne događa ništa, cijene parkinga su i dalje na istoj razini, odnosno, najviše u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana čak je i Milan Bandić, inače politički mentor g. Beljaka spustio cijene u Zagrebu. Dakako da on to nije učinio iz puke osjetljivosti prema građanima Zagreba i činjenice da ogroman broj djece u Zagrebu u školu odlazi gladno, već prije svega iz svojih malih političkih razloga. Naime, da su mu građani na prvom mjestu cijene se nikada ne bi ni dizale. A što rade naši poglavari ? Policijska postaja je napokon preselila pa su samim time i gužve po centru manje. Čini se kao dobar razlog da se uključimo u trend i spustimo cijene parkinga u cijelome gradu. Vjerojatno će odgovor biti da je Bandić kao protumjeru proširio zone naplate parkinga, ali to je problem specifičan za velike gradove, a Samobor to, osim prema Statutu grada (Zakon o lokalnoj samoupravi)to zapravo nije. Posebno bi interesantno bilo vidjeti koliko je novaca uprihodio Komunalac od parkiranja na trgu na tzv ugibalištima iz vremena dok se to još naplačivalo. Ovo je ujedno i još jedan apel gradskoj vlasti da ispravi propust i ukine zaustavljanje i parkiranje na trgu. Izuzetak je, naravno, dostava. Prošlo je dovoljno vremena i svi smo se mogli uvjeriti da je ta ideja besmislena i da otežava kretanje po trgu(pitanje kulture parkiranja).

Gospodo odgovorni, građani Samobora čekaju vašu reakciju!

S poštovanjem,

Danijel Kalaica

Napiši pismo

A najviše stradaju najslabiji

Šefici je bolje da ostane u arhivi

Skinite cijene parkinga!

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002