27.02.2014.

S teme na temu

Žalosno je to sve...

samo tako nekome nešto oduzeti ali očito treba mijenjati zakone. U Njemačkoj ako nešto krenete graditi, morate završiti u roku 2 godine( cca). Ako nije gotovo, uzima vam se , ide na dražbu. Isto tako nemože nečija imovina , ruševnost, neodržavanost , utjecati na ostale koji žive u okolici. Htio sam se osvrnuti i na kandidaturu Samobor grad prijatelj djece, osim vrtića novootvorenih koji su hvale vrijedan potez što se napravilo za djecu u ovom gradu? Velika većina roditelja koji idu u centar koriste igralište kod kina i na vugrinšćaku. Ta igrališta funkcioniraju na način, kad se nešto potrga(naravno neko mora javiti) onda se ta igračka, makne i to je to.

Žalosno je to sve, imamo više umrlih nego rođenih, mladi se iseljavaju jer nema perspektive, mi smo kao društvo i država propali samo to nitko ne smije reći na glas od političara. Lako za mene, ali ja perspektivu za svoju djecu ne vidim u budućnosti ovdje, osim da se maknu iz ove žabokrečine i učmalosti i žive negdje neki normalan život. Skakao sam s teme na temu ali eto. Možda objavite , možda ne, kako bi rekla naša misica fani, Its O.K

Josip

27.02.2014.

Privatno je - ne može se samo tako

A kad nekome padne cigla od dimnjaka na glavu?!?

I ja sam već odavno htio napisati nešto o kući na čijem je mjestu 1601g. osnovana samoborska škola. Drugi se hvale svojim bogatstvom i kulturom a mi... Čitajući komentare, vidim da je to očito nečije vlasništvo. Pa nek se čovjeku ponudi pravična naknada, pravična znači realna, ako se kuća uopće ne koristi, niti se može napraviti nešto drugo iz nje jer je sigurno zaštićena kao spomenik, a vlasnik ne pristane neka ga se izvlasti (kao golf tereni na Srđu). Ovo stvarno nema smisla, razmišljam o uvođenju turističe ture ljepote grada Samobora - šahtovi gdje umjesto poklopaca stoje grane i palete( bivše parkiralište autobusa Samoborček), kuće oko rotora kod ambulante. Baš me zanima tko će odgovarati kad nekome padne cigla od dimnjaka na glavu s kuće preko puta ljekarne Dvoržak, pa kuća kod same, smetlište, gradilište gdje se valjda nebude slijedećih 10 godina gradilo, pa kuća iza ljekarne Dvoržak, isto ruševna.

Svjestan sam ja da je to sve nečije privatno vlasništvo i da se nemože samo tako.

Josip

Napiši pismo

Žalosno je to sve...

A kad nekome padne cigla od dimnjaka na glavu?!?

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002