04.11.2012.

Čemu služe i kome su namijenjeni tereni u NK Samoboru?

Djecu tjeraju s terena!

Javljam se vezano uz događaj u Nogometnom klubu Samobor. Djeca, točnije, mlađi pioniri, nakon redovnog treninga željeli su još malo ostati trenirati i družiti se na terenu s umjetnom travom. Kada su došli na igralište, g. Dolić ih je iste sekunde potjerao s obrazloženjem da smetaju. Kome? Pa svi tereni su bili prazni. Otišla sam u klub i pitala predsjednika kluba, g. Jurkovića, zašto se brani djeci da treniraju, ako je teren prazan i nema nikoga. Rekao mi je da on s time nema veze. Isti odgovor su djeca dobila i od trenera, jer, nažalost, to nije bilo prvi put da su potjerana s igrališa. Pa tko onda ima veze?

A znaju jako dobro svaki mjesec naplatiti članarinu toj istoj djeci koja su im danas smetala. A gdje bi oni trebali trenirati? Na velikom terenu ne smiju, jer bi se oštetila trava, pomoćni tereni nemaju rasvjetu i najčešće su zaključani, a tereni s umjetnom travom služe prvenstveno za rekreaciju. Postavlja se pitanje čemu onda služe i kome su namijenjeni tereni u NK Samoboru? Zar ne mislite da je u najmanju ruku apsurdno, ako ne i sramotno, da u današnje vrijeme, kada se stalno priča o tome kako su djeca predebela i kako se premalo kreću i kada se u škole uvodi zdravstveni odgoj kao novi predmet, ta ista djeca se tjeraju s igrališta? Trebali biste biti sretni što imate djecu koja vole sport i koja su ponosna što mogu nositi na dresu grb kluba za koji treniraju svim srcem. I onda vam oni smetaju? I što možete očekivati nakon takvog odnosa prema njima? Nažalost, samo jedan trećeligaški nogometni klub.

I zato, draga gospodo, molim Vas da bar jednom stavite sa strane osobne interese i ne dozvolite da se ovo više ikad ponovi. Molim vas da konačno pustite tu djecu željnu nogometa na teren!

Sandra Bišćan, mama mlađeg i starijeg pionira NK Samobor

Napiši pismo

Djecu tjeraju s terena!

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002