31.01.2012.

Prevarena slučajnim odabirom

I ipak su vratili lovu!

Inače sam prva koja na brzinu "skine" sve one koji nešto nude/prodaju/poklanjaju preko telefona.... zaista ne znam što mi je bilo toga dana....mislim si pa i oni zarađuju za kruh...

Uglavnom gospođa iz tvrtke Best marketing, kako je rekla, a kasnije sam saznala da se navedena tvrtka zove D&D, rekla mi je da sam izabrana slučajnim odabirom i da ću povodom otvaranja njihovog dučana u blizini Samobora na poklon dobiti dva super ultra moderna masažera te da je jedini zadatak kada budem prezadovoljna radom navedenih prenijeti dobar glas prijateljima i poznanicima. Sutradan šaljemo isti a trošak dostave je 99,90 kuna. Mislim si.... malo je to puno (HP je 35kn) al' opet ako su stvarno dobri....

I tako ja naivno pristanem....

Uglavnom dobila sam dva komada plastike.....

Ljuta zbog izigranosti bacam se na posao...na internetu pronađem neki oglas za posao iste firme....nitko se ne javlja....kad ono povratno frajer zove....i skidam mu sve po spisku....prijetim se Državnim inspektoratom i policijom..... on obeća da će se dečko vratiti s lovom, samo da ne zovem nikoga i ne prijetim.... Kao šestorica dostavljača su na području Samobora....treba naći pravoga....

Znači, dragi moji, da operiraju Samoborom.... Eto...teško je priznati da si sucker i naivčina pred svima....ako netko pročita nek zna i poklopi slušalicu:)

i da... prije minute vratili lovu:)

naivna

31.01.2012.

Kaj to javljaju iz ureda gradonačelnika

Imamo upute i smjernice!

Iz Ureda gradonačelnika javljaju kako se ovih dana očekuju upute i smjernice Konzervatorskog zavoda pri Ministarstvu kulture za nastavak sanacije zidina Staroga grada Samobora. (Samoborski glasnik, siječanj 2012.)

Na znanje gospodi iz uprave Grada Samobora. Upute i smjernice uredno su dostavljene prije 104 godine.

Usčuvanje starog grada (Samoborski list, siječanj 1908.)

Načelnik javlja, da je stiglo od vlade stručno mnijenje o uzdržavanju stare gradine. Ovo je mnijenje već donio "Samoborski list" (broj 6 iz 1908 godine), pa drži, da ga ne treba čitat.

NALAZ

o ruševini samoborskog grada.

Da se ta gradina u ovom obliku, kako danas postoji sačuva, biti će od potrebe, da se:

1. veće i manje rupe u zidu ispune kamenjem, kojeg u ruševini dostatno na zalihi imade, i to mortom od portlandskog cementa.

2. unutar gradine nalazeći se materijal, kano kamen, opeka, gruh, korov i.t.d. naslagan ondje uslijed rušenja gradine, odstrani.

3. rešci zidja s obiju strana zidja iščiste i mortom od portlandskog cementa ispune.

4. zapadna kula na dva do tri mjesta željeznim sponama veže.

5. gornja ploha svekolikog zidja dobro očisti, žbukom od portlanskog cementa ožbuka u obliku valova a udubinu ispuni zemljom, u koju se ima posijati trava.

6. pošto je gradina vlasništvo trgovišta Samobor imalo bi se poglavarstvo istog uputiti, da po gornjim podacima uščuvanje gradine u vlastitoj samoupravi provede, namještajući dva ili tri zidara i isto toliko nadničara.

Glede nadzora nad tim radnjama, izvjestiti će ravnateljstvo arheološkog narodnog muzeja.

U Zagrebu mjeseca siječnja 1908. godine.

Dr. Josip Brunšmid

Dr. Viktor Hoffiler

Ladislav Sitzer kr. inž.

Ivac

Napiši pismo

I ipak su vratili lovu!

Imamo upute i smjernice!

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002