10.12.2004.

OKo koncerta limenih

Koliko njih to ima?

Sljedi koncert limenih kod nas u Samoboru, rado bi išao al spriječen sam obvezama tog dana.. no zanima me koliko dugo već oni sviraju skupa? Koliko je članova?

Miroslav

Nemam pojma, al možda netko zna.

Nek se javi.

Urednik

10.12.2004.

Gospodine Masten, pometite prvo ispred svog praga

USKOK u Svetu Nedelju!

Poštovani Gospodine Masten!

U Vašim lijepim tekstovima često se ponavljaju prijetnje raznim inspekcijama kada dođete na vlast. Da li se to može zvati revanšizam? Sad ste u cijeloj Hrvatskoj na vlasti, pa zašto ne pošaljete revizije, Uskok i ostale inspekcije u one gradove i općine gdje je HDZ na vlasti? Pišete o mladom HDZ-u, ali vam Vaši idoli i autoriteti ne dozvoljavaju da riješite krupne probleme u Vašim redovima. Bilo da je to radi stranačke stege ili raznih usluga koje ste primili u obliku zapošljavanja, upisa na fakultet i raznih financijskih donacija. U zadnjoj Vašoj kolumni pišete o sukobu interesa u Samoboru, a što je o susjednim općinama, kao što je Sv. Nedelja? Sigurno ćete reći da to nije Vaše područje, ali bi sigurno mogli sugerirati mladeži HDZ-a Sv. Nedelje što da učine. Vaše riječi će vjerojatno biti govor u vjetar, jer ta ista mladež je u sukobu interesa, tj. neki Vaši članovi malo su pogurani fakultetom, drugi su dobili političkim migom posao, treći imaju obiteljske poslove vezane za općinu i stalno pobjeđuju na natječajima. Zar ste slijepi da to ne vidite!? Zar nije sukob interesa što vijećnik HDZ-a stalno dobija posao održavanja ulica, što Vaš vijećnik stalno dobija posao ozvučenja svih manifestacija, što taj isti dobija proračunski novac za pokretanje novina, tj. financijsku injekciju? Zar ne vidite nelogičnosti i muljaže s grobljem ili, najnovije, što Vaš vijećnik J. Vojvodić bez ikakve suglasnosti i dozvole gradi ogromnu drvenu zgradu samo par metara od ureda načelnika, koji je isto član Vaše stranke? Zar svi vi skrivate poglede pred takvim situacijama samo radi stranačke stege? Kriminalne radnje su odobrene ako ste u HDZ-u? Hoćete reći da će se nešto promijeniti ili ćete i dalje biti lažnog morala i dvojakih kriterija, a sve u svrhu velikog HDZ-a? Što mislite da ostali mladi ne vide tu nepravdu koja se odvija pred njihovim očima i da će pohrliti u Vašu stranku? Možda hoće, ali samo da bi isto kriminalnim radnjama priskrbili sebi materijalnu korist i dobre pozicije!

Gospodine Masten, nemojte trošiti riječi da ćete pozvati Uskok i revizije kada dođete na vlast, jer sad ste na vlasti i očistite smeće ispred svojih vrata!

Možda ćete na ovo pismo odgovoriti da su to brige druge općine, ali bilo bi lijepo kad bi se po cijeloj Hrvatskoj počelo rješavati svih takvih problema, a jedan od prioriteta je da pošaljete građevinsku inspekciju svojem članu koji se ponaša k'o pijani milijarder i misli da može devastirati jednu cjelinu kao što je trg u Sv. Nedelji. Pokažite da možete i želite zaustaviti takvo ponašanje koje narušava ugled Vaše i naše stranke. Neka mladi vide odlučnost mladeži HDZ-a u rješavanju takvih problema, a ne da je to sve još jedan loš predizborni trik.

Srdačan pozdrav od Vašeg člana!

Ivan Skender

10.12.2004.

Branko Adamek opet o spomeniku Sudniku ispred Nebija

Milijun kuna? Kaj god!

Poštovano uredništvo,

Teško je ne osvrnuti se na članak "Milijun razloga protiv Sudnika ispred Nebija" u posljednjem broju Glasnika. U tom članku pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove Željko Kovačić, tvrdi da bi za postavljanje spomenika na toj lokaciji bilo potrebno izmjestiti sve postojeće instalacije, te da bi to po paušalnoj procjeni moglo koštati milijun kuna(!).

Činjenice su sljedeće:

- Gradsko poglavarstvo je na svojoj 12. sjednici održanoj 2. ožujka 2004. prihvatilo prijedlog LIBERALNE STRANKE za podizanje spomenika Ivici Sudniku ispred njegove kuće, te zadužilo Upravni odjel za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove da razmotri taj prijedlog i da se o istom očituje.

- nije mi poznato koga je pročelnik Željko Kovačić, kojeg izuzetno cijenim, zadužio da razmotri taj prijedlog, kako bi on mogao u razumnom vremenskom periodu Gradskom poglavarstvu podnijeti očitovanje sa svim potrebnim pokazateljima, sukladno zaduženju.

- u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove do današnjeg dana, i nakon gotovo osam mjeseci, nisu izvršeni potrebni radovi i prikupljeni podaci potrebni za sastavljanje traženog očitovanja – podaci o postojećoj infrastrukturi (postoji katastar podzemnih instalacija), odnosno o eventualnoj potrebi njihove rekonstrukcije ili izmještanja (sudjelovanje Grada u eventualnim troškovima), načelna mišljenja korisnika tog prostora, urbanista, konzervatora, prometnih stručnjaka, muzealaca, prikupljanje ostalih podataka i preliminarnih troškovnika za uređenje tog prostora i postavljanje spomenika prema prijedlogu LS-a. Zato pročelnik nije do današnjeg dana Gradskom poglavarstvu podnio očitovanje o ovom prijedlogu, iako mu je to bila dužnost.

- izjava za Glasnik našla ga je nespremnoga, pa je iznio ovakvu paušalnu ocjenu, a unatoč vašoj konstataciji da djeluje uvjerljivo, tvrdimo da zaista nije utemeljena ni na čemu, pa je zato neuvjerljiva.

Prema izvršenoj anketi, većina građana našega grada (56%) opredijelila se za postavljanje spomenika gospodinu Ivici Sudniku ispred njegove kuće. Da li je ta činjenica barem malo obavezujuća za djelatnike Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove, pa da ovoj inicijativi prionu s više stručne i građanske odgovornosti?

Na kraju, želim naglasiti da izrada predloženog uzdignutog otoka na ovoj lokaciji s podizanjem spomenika zaslužnom građaninu, gospodinu Ivici Sudniku, primjerenih dimenzija, ne predstavlja opasnost za narušavanje urbanog sklada, spomeničke baštine, zaštićenih i vrijednih vizura, prometnih tokova, a ni za postojeću infrastrukturu. Potrebni radovi zahtijevaju površinsku obradu kolnika, maksimalo u dubinu kolničke konstrukcije, bez zadiranja u donje slojeve u kojima su eventualno smješteni infrastrukturni koridori. Čak što više, sva okna podzemnih instalacija izvan su predviđene površine uzdignutog otoka. Zato očekujemo da će Gradsko poglavarstvo konačno zatražiti od nadležnog upravnog odjela da se o istom očituje sukladno dobivenom zaduženju, ali ne s paušalnim ocjenama, već na osnovi stvarno prikupljenih podataka koji će obuhvatiti sve relevantne radnje i procjenu troškova uređenja, kako bi se u gradskom proračunu već za sljedeću godinu mogla osigurati stavka barem s minimalnim sredstvima za aktiviranje početnih radnji potrebnih za ovo uređenje.

S poštovanjem,

Branko Adamek

10.12.2004.

Ima nas i poštenih

Puno hvala!

Do sada još nisam imala tu nesreću da nešto vrijedno izgubim, pa sve do 3.12.2004. nisam niti znala što znači šok da se to i meni može dogoditi.

Ali, ako imate tu sreću da nešto izgubite u centru ERA - TORNADO i da to pronađu njihovi djelatnici, onda imate još i veću sreću da vas oni uz dosta truda pronađu i pitaju vas da li vam nešto nedostaje.

Posebno hvala blagajnici, gospođi Kranjčec, koja je našla novac i uredno ga predala svojoj tehničkoj ekipi koje me je detektirala i pronašla.

Obzirom da se radilo o većem iznosu novca, svatko je mogao doći u iskušenje i zadržati ga, ali svima je bilo u interesu jedino naći vlasnika.

Hvala svima.

Katica Suban

Napiši pismo

Koliko njih to ima?

USKOK u Svetu Nedelju!

Milijun kuna? Kaj god!

Puno hvala!

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002