19.09.2019.

U Gradskoj knjižnici Samobor gostovala poznata blogerica Alis Marić

Pola milijuna ljudi "čita knjigu"

U Gradskoj knjižnici Samobor gostovala poznata blogerica Alis Marić

Alis Marić diplomirana je pravnica koja je, nakon otkaza koji ju je zatekao u pedesetoj godini, odlučila nekako "iskoristiti" svoju veliku ljubav prema knjigama i čitanju. Slijedeći taj svoj poriv, nakon tisuća pročitanih knjiga, okrenula se društvenim mrežama pišući blog Čitaj knjigu!, u kojem govori o pročitanim knjigama, šireći svijest i potrebu za čitanjem.

Danas njezin internetski portal i objave na Facebooku i Instagramu prati gotovo pola milijuna ljudi, a kako je sve počelo, koliko je trajalo da se u ovom području nametne kao istaknuta "influencerica" i s kojim problemima se sve suočavala u posljednjih deset godina, ispričala je Marić pred brojnim knjigoljupcima koji su u srijedu, 18. rujna, došli u samoborsku Gradsku knjižnicu.

Uglavnom, Alis Marić potaknut će vas da počnete više čitati te tako, uz općeprisutno i popularno njegovanje tijela, fizičkih sposobnosti i vanjskog izgleda, jednako dužnu pažnju posvetite "teretani" za svoj um i duh.

 
19.09.2019.

KUD Oštrc na šestodnevnom gostovanju u Španjolskoj

Pamtit će se nova prijateljstva proizašla iz pjesme, plesa i druženja

KUD Oštrc na šestodnevnom gostovanju u Španjolskoj

Da staro i mlado itekako idu skupa, ovoga puta dokazali su članovi KUD-a Oštrc iz Ruda. Vesela skupina od gotovo trideset Rudara, od najmlađih folkloraša do veteranske skupine društva, zaputila se na šestodnevno gostovanje u Španjolsku. Na red je došla Baskija, jedna od najzanimljivijih španjolskih pokrajina. Grad Urretxu, udaljen od svima nam poznatog Bilbaoa samo sat vremena bio je domaćin 31. po redu međunarodnog folklornog festivala, na kojem su, osim Rudara, nastupila društva iz Ukrajine, Francuske i Španjolske.

Brojnoj je publici na dva koncerta predstavljena bogata hrvatska i samoborska kulturna baština, a gradonačelnik Urretxua možda je i prvi Baskijac koji je probao Rudarsku greblicu. Iznimno prijateljski raspoloženi domaćini upoznali su nas s baskijskim običajima, kulturom i svakodnevicom, pokazali nam iznimne prirodne ljepote, šarmantne gradove, ribarska sela i plaže.

Ipak, ono što će se najviše pamtiti nova su prijateljstva, proizašla iz pjesme, plesa i veselog druženja.

M.K.

 

U Gradskoj knjižnici Samobor gostovala poznata blogerica Alis Marić

KUD Oštrc na šestodnevnom gostovanju u Španjolskoj

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002