12.06.2019.

Najava Ivana Summer Percussion Festivala - Samobor, od 15. do 20. lipnja

Bit će dinamično i uzbudljivo

Najava Ivana Summer Percussion Festivala - Samobor, od 15. do 20. lipnja

Ivana Summer Percussion Festival novo je ruho festivala Ivana Bilic Marimba Week, koji se još od 2008. godine održava u Samoboru, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. Vrijeme održavanja je od 15. do 20. lipnja, kada će se publici na otvorenim i zatvorenim pozornicama u gradu predstaviti ponajbolji domaći i strani glazbenici, s naglaskom, naravno, na udaraljke i raznovrsne stilske izraze koji se danas vežu uz ove instrumente.

Na samom otvorenju 15. lipnja nastupit će dinamični talijansko-španjolski duo udaraljki. Mladi nagrađivani glazbenici Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre predstavit će nam obrade djela J.S. Bacha, originalne skladbe pisane za sastav, uz korištenje neobičnih instrumenata i zvukova, te ritmične reinterpretacije južnoameričkih i španjolskih plesova.

Nedjelja, 16. lipnja, obiluje događanjima, od jutarnje matineje u Paviljonu uz Sudar Beat, preko popodnevnog koncerta u kinu koji izvode studenti Muzičke akademije u Zagrebu, pa sve do večeri, kada selimo na otvorenu scenu u parku Samoborskog muzeja. Uz zavodljive zvukove marimbe i gitare te odličan spoj drvenih tipki i metalnih žica, uživat ćemo u programu pod nazivom Dances, u izvedbi gostiju iz Italije i Austrije, Christine Schörn i Ivana Mancinellija.

Da ponedjeljak, 17. lipnja, ne bude dosadan, pobrinut će se ekipa zadužena za otkačeni elektro akustički performans u Centru za mlade Bunker - umjetnička voditeljica festivala Ivana Kuljerić Bilić, francusko-srpski glazbenik Nikola Krbanyevitch i mađioničar zvuka Miodrag Gladović.

U utorak, 18. lipnja, ponovno smo pod zvijezdama u parku kod Samoborskog muzeja, uz dobitnika Grammyja, vrhunskog klasičnog i jazz vibrafonista Andreia Pushkareva. Ovaj glazbenik proslavio se svojim reinterpretacijama klasičnih skladbi, pogotovo djela J.S. Bacha, ali i adaptacijama opusa Astora Piazzole za poznati ansambl Kremerata Baltica te njihovog osnivača Gidona Kremera, s kojim često solistički nastupa po najvećim svjetskim pozornicama.

Srijedu otvaramo uz energični nastup perkusionista Ayami Okamure i Dana DeSimonea koji pomiruju dvije tradicije, japansku i američku. Nakon njihovog nekonvencionalnog i atraktivnog programa, koji uz originalne skladbe nudi različite obrade, od evergrina do glazbe za video igre, večer završavamo uz polaznike seminara i program pod nazivom Marimba under the Sky, ponovno u parku gradskog muzeja.

Završni dan festivala rezerviran je, kao i uvijek, za mlade snage i koncert polaznika seminara u kinu.

Više informacija na www.ispfestival.com

Ivana Kuljerić Bilić

 

Najava Ivana Summer Percussion Festivala - Samobor, od 15. do 20. lipnja

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002