14.05.2019.

Izložba stripa i predstavljanje knjižice Svi smo drugačiji Dječjeg foruma

Prihvaćanje i razumijevanje različitosti

Učenici petih i šestih razreda samoborskih osnovnih škola prije par mjeseci, na Svjetski dan autizma, sudjelovali su na radionici stripa na temu Inkluzija u školi, koju je vodila naša poznata ilustratorica i grafička dizajnerica Branka Hollingsworth Nara. Dio je to projekta Vjetar u leđa – faza III, kojim Grad Samobor iz europskih fondova osigurava rad pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju i tako im omogućuje kvalitetnije obrazovanje i lakšu integraciju u društvo. Radionicu je za dvadeset i petero djece organizirao Dječji forum Grada Samobora, a mali crtači trebali su u formi stripa prikazati kako oni sami prihvaćaju različitosti s kojima se susreću u školi među svojim prijateljima te ukažu i na probleme s kojima se njihovi vršnjaci nose.

Iz radionice stripa nastala je brošura u kojoj su objedinjeni dječji radovi, a sve je predstavljeno na otvorenju izložbe stripova u utorak, 14. svibnja, u Centru za mlade Bunker. Uz mlade autore, njihove roditelje, nastavnike i prijatelje, otvorenju su nazočile voditeljica Dječjeg foruma Bernardica Petravić, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Petra Aralica, te pročelnik Juro Horvat i njegov kolega iz Odjela za društvene djelatnosti Marijan Kižlin.

O važnosti projekta govorile su voditeljica Petravić i zamjenica Horvat Iveković, koja je i otvorila izložbu, izrazivši zadovoljstvo projektom i načinom kako se on ostvaruje u školama, a o tome kako se radilo i kako im je bilo na ovoj radionici kratko je govorio i jedan od sudionika, Fran Gračanin iz OŠ Samobor.

Projekt Vjetar u leđa ide dalje do 2020. godine, a izložba dječjih stripova otvorena je do 26. svibnja.

M.K.

 
14.05.2019.

Raspisan natječaj za prijave za izlaganje u 2020. godini u Galeriji Prica - POU Samobor

Prijavite se do 14. srpnja

Raspisan natječaj za prijave za izlaganje u 2020. godini u Galeriji Prica - POU Samobor

Galerija Prica Pučkog otvorenog učilišta Samobor poziva sve umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u prostoru samoborske galerije u 2020. godini.

Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video...)

Prijava za natječaj treba sadržavati ime, prezime, adresu, kontakt telefon i e-mail izlagača, životopis (popis samostalnih i skupnih izložbi), idejni opis projekta/rada (tekst što i zašto želite izlagati), tehnički opis rada (dimenzije, medij, potrebna tehnika) i fotografije rada.

Prijave se mogu poslati na e-mail: pou.galerija@samobor.hr, poštom na adresu: Pučko otvoreno učilište, Galerija Prica, Trg Matice hrvatske 3, 10430 Samobor ili osobno u radno vrijeme Galerije Prica od utorka do četvrtka od 9 do 14 sati, petak od 13 do 19 sati, subota i nedjelja od 10 do 17 sati.

Ponedjeljkom, praznicima i blagdanima galerija je zatvorena.

Prijave se primaju do 14. srpnja 2019. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici galerije Nikolini Šimunović na brojeve telefona 01/3336 214 i 091/3360119 te e-mail pou.galerija@samobor.hr.

Napomena: odabrane umjetnike Galerija Prica predlaže za sufinanciranje Gradu Samoboru, Zagrebačkoj županiji i Ministarstvu kulture RH te im osigurava troškove organizacije izložbe (plakat, pozivnica i deplijan/katalog).

T.I.

 
14.05.2019.

U Pečuhu otvorena izložba u povodu 10 godina međunarodne likovne kolonije za učenike

Izloženi i radovi dospjeli na natječaj "Prica i Pečuh"

Nakon izložbe 10 godina međunarodne likovne kolonije za učenike osnovnih škola "Mala škola ksilografije i umjetničke fotografije", koja je priređena u samoborskom Bunkeru - Centru za mlade, izložba se preselila u Pečuh.

Izložbu je organizirao, uz Zakladu Zlatko i Vesna Prica, Hrvatski klub August Šenoa, a postavljena je u galeriji Doma kulture PKK Apaczai Csere Janos. Izložba se sastoji od dva dijela te su, osim ksilografija i fotografija s likovne kolonije, izloženi radovi učenika dospjeli na natječaj "Prica i Pečuh". Radove je ocijenila komisija i dodijelila nagrade, a četiri prvonagrađena učenika pozivaju se na likovnu koloniju u Tar.

Otvorenje izložbe bilo je u petak, 10. svibnja. Okupljene učenike, mentore i roditelje u ime centra pozdravio je Atila Pavlovich, a u ime Zaklade profesor Ernest Barić, prenoseći pozdrave upraviteljice Zaklade Marice Jelenić.

Nagrađenim učenicima čestitao je predsjednik komisije, docent odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Pečuhu Czaba Hegyi, a prevoditeljica iz Hrvatskog kluba Magdalena Molnar Drinoczi dijelila je prizanja i nagrade.

Otvorenju su prisustvovali učenici koji su sudjelovali na koloniji, kao i njihovi voditelji i mentori Krisztina Simon, Gabor Kemenyffy, a Ferenc Kosa te iz Samobora nastavnici Nevenka Miklenić i Slaven Jurić.

T.I.

 

Izložba stripa i predstavljanje knjižice Svi smo drugačiji Dječjeg foruma

Raspisan natječaj za prijave za izlaganje u 2020. godini u Galeriji Prica - POU Samobor

U Pečuhu otvorena izložba u povodu 10 godina međunarodne likovne kolonije za učenike

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002