22.03.2004.

U Zagrebu otvorena izložba Milana Kuhara – Pile

Buknuo "talent na čekanju"!

U Zagrebu otvorena izložba Milana Kuhara – Pile

U Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, u Ulici grada Vukovara 68, od 11. do 31. ožujka otvorena je samostalna izložba samoborskog slikara Milana Kuhara Pile.

Milan Kuhar Pila rođen je 1953. godine u Samoboru, gdje i danas živi i radi. Član je slikarske grupe Matice hrvatske – ogranak Samobor i jedan je od idejnih začetnika i osnivača likovne udruge Hobby art Samobor, te član udruge Street Art iz Svete Nedelje. Polazio je tečaj Ateljea 25 u Zagrebu kod prof. Dubravka Lepeja.

Do sada je izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama gdje je svojim talentom, zrelošću i svježinom likovnog izraza izazivao pozornost ljubitelja i poznavatelja slikarstva. Na skupnim žiriranim izložbama izlagao je u Samoborskom muzeju, Gradskom muzeju u Križevcima, gradskoj galeriji u Krškom u Sloveniji, likovnoj udruzi Hobby art, franjevačkom samostanu u Samoboru, a od samostalnih izložbi izdvajamo one u prostorijama Croatia osiguranja u Samoboru, Dječjem vrtiću Grigor Vitez u Samoboru (galerija na stepenicama), Caffe baru Grič, Cyrano i druge manje izložbe.

Povodom samostalne izložbe Samoborske vedute u prostorijama Croatia osiguranja u Samoboru o radu Milana Kuhara Pile Stanko Špoljarić piše: "Milan Kuhar slikar je relativno kasnog početka. Primjer je talenta koji pored svakodnevnih obaveza "ostavljen je na čekanju". No, zasigurno želja za stvaranjem se sabirala, potreba za opredmećenjem likovnih ideja rasla, jednostavno, period bez slikanja bio je priprema za djela u kojima je Kuhar pokazao mjeru osobne stilistike."

U osvrtu povodom izložbe u Samoborskom muzeju isti autor navodi: "Najraznolikiji, najproduktivniji slikar među njima s radovima dojmljive kvalitete je Milan Kuhar. Slikar je Samobor istinski posvojio mjerom kolorističke otvorenosti i u primjerima karakterističnog u veduti grada i prizorima svakodnevnog života u njemu. S putem od realističnog do ekspresivnog soblicima kontrastom naglašenih i onih silnicama boje povezanim. Sve do tašističke dinamičnosti, mrljičastih i kapljičastih partikula boje sastavnica treptavosti površine. Fascinantnom sigurnošću gradnje, Kuhar ljepotu predloška prenosi u uvjerljivost slike."

I.H.

 
22.03.2004.

U SAM OS-u izlaže Davorka Amić

Samobor na staklu

U SAM OS-u izlaže Davorka Amić

U već ustaljenom izložbenom prostoru SAM OS-a – Croatia osiguranju na Trgu kralja Tomislava svoje radove izlaže Davorka Amić, nastavnica engleskog jezika u OŠ Bogumila Tonija.

I ona je, kao još neki samoborski autori, tek u zrelim godinama počela izlagati ono što je dugo vremena nosila u sebi, a u njenom se slučaju radi o kolorističkim crtežima na staklu. Radovi su izloženi bez naznačavanja posebne teme, a prepoznajemo motive Samobora i detalje iz prirode – cvijeće, ptice...

Valja pohvaliti djelatnike SAM OS-a koji na ovakav način u svom prostoru na elitnoj lokaciji pružaju priliku za javno izlaganje samoborskim likovnim amaterima svih naraštaja.

R.Š.

 

U Zagrebu otvorena izložba Milana Kuhara – Pile

U SAM OS-u izlaže Davorka Amić

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002