Mile Vranešia
ŽUMBERAEKE CRTICE

U povodu najnovijih napada na Katoličku crkvu

Crkva je vječna

Posljednjih nekoliko tjedana u našoj medijskoj javnosti razbuktava se sve netolerantniji ton prema Crkvi kao instituciji, a pogotovo prema devijantnim pojavama nekih neozbiljnih, neodgovornih, a, prema najnovijim spoznajama, ubačenih poslanika u svećeničkim redovima. Polako se očituju i krajnje namjere ateističkih skupina prema samoj religiji kao takvoj i nijekanje Božje opstojnosti. Možda ne toliko teoretski, ali svakako praktički. Oblače ruho naprednjaka, etiketirajući vjerničko mnoštvo zastarjelim i pomalo tupastim.

Sve me to podsjeća na već daleke osamdesete godine minulog stoljeća, kada sam turistički, ali jako radoznao, šetao ulicama tadašnjeg Lenjingrada, a nekadašnjeg i sadašnjeg Petersburga ponosne države SSSR, gdje je bilo odlučeno da se teoretski ateizam francuskih prosvjetitelja praktički realizira. U turističkom programu bilo je obavezno posjetiti Muzej religije i ateizma i dobiti pouku o dekadentnosti religije i prosperitetu ateizma. Ovaj jedinstveni muzej nalazio se u monumentalnoj bazilici koju je dao sagraditi general Kutuzov kao zahvalu i zavjet Bogu za pobjedu nad Napoleonom. Službeni turistički vodič imao je zadaću ateističkog ideologa i mora se priznati da je bio neponovljiv. Stilom i govorom podsjećao me je na rigidno zadrte ateiste upakirane u boljševičko ruho.

Gospodin Isus, naš vjernički prijatelj iz Nazareta, uči nas da moramo ljubiti ne smo prijatelje, nego i neprijatelje i mrzitelje. Zato onima, kojima mi vjernici i naš odnos s Bogom ne odgovaraju, jedan savjet: nemojte se previše žestiti. Mnogi prije vas su pokušali uništiti vjeru u Boga i Crkvu. Sve ih je pozobalo vrijeme. Bog, Crkva i vjera su vječni; barem je to do sada egzaktno dokazano i ne treba nekih posebnih empirijskih dokaza. Da ima nevaljalština u crkvenim redovima i mangupa u kleričkom staležu i to je egzaktno svakom tko je imalo realan.

Zato, dragi naši osporavatelji, kada mislite da Crkvi kao instituciji nanosite veliku štetu služeći se ružnim primjerima nekih klerika, vi u stvari pomažete da se Crkva očisti od nevaljalaca. Bog se upravo vama služi kao svojim prijateljima, a vi mislili kako njemu nanosite uvrede i omalovažavanje. Isus je svoje učenike na vrijeme pripremio za dane progona: "Ako su mene progonili i vas će progoniti". Apostol Pavao upozorava: "Čuvajte se, jer će se među vas uvući vuci grabežljivi..."

Ovih dana pojavilo se jedno dobronamjerno pismo uvaženog njemačkog teologa svim biskupima svijeta. Dežurni crkveni kritičari dočekali su ovaj dopis kao dokaz kako u Crkvi postoji razdor između nekadašnjih teoloških prijatelja Kunga i Ratzingera, sadašnjeg pape Benedikta XVI. Pokazalo se da su opet radili ražanj, a zeko daleko u šumi. Jadnici, opet su pokazali da ništa u životu crkve na razumiju!

Jer, bila je to koordinirana akcija elegantnog i sofisticiranog čišćenja crkvenih redova od nakupljenog taloga raznoraznog smeća, od najvišeg vrha prema dolje. Zlo koje su pojedinci nanijeli svećeničkim redovima sa svojim seksualnim nastranostima najgoreg oblika (pedofilija) u nebo je vapijući grijeh. Ta zlodjela je već na početku kršćanstva osudio apostol Pavao u poslanici Korinćanima. A primjer spaljenih Sodome i Gomore trajna je opomena seksualnim perverznjacima sljedbenicima Knjige života. Svakako da bi zlo bilo manje da u pojedinim hijerarhijskim redovima nije bilo hipokrizije te da se odmah išlo u energično raščišćavanje. Jer, takvo zlo se mora razotkriti i pred Bogom i ljudima. Sada je šteta još veća, a posebno na dušama oštećenih mladih ljudi. Hrabrost je priznati grijeh, ali zlo bi bilo ustrajati u grijehu. Zato, dragi kritičari, hvala vam, jer niste narušili istinsku vjeru u Boga i povjerenje u Crkvu, nego ste omogućili da se pročisti i da bude još čišća i svetija. Kaže židovska poslovica da smo mi kršćani kao jaje - što nas duže kuhate to smo tvrđi, i nadodaje: "Što me ne uništi, to me ojača"!

Zato nastavite i dalje svoj posao kritičnosti. Možete si zamisliti kako bi grad izgledao bez Komunalca i njegovih marljivih djelatnika. Svi bi se gušili u smeću i smradu. Što češće i bolje čistite, to smo uredniji, prepoznatljiviji i vjerodostojniji. Na vašu veliku žalost, vaša osnovna nakana - uništavanje vjere u Boga i kompromitiranje Crkve kao zajednice Isusovih vjernika, postalo vam je jasno, već je unaprijed izgubljena bitka.

Završile su svetkovine svetog proroka Ilije, zaštitnika Žumberka i istinskog borca protiv idolopoklonstva i sv. Ane, zaštitnice Grada Samobora, ali i dobrih majki i baka. Po njihovom zagovoru kod Boga neka nam svima bude jača vjera, nada i ljubav. Pred nama je blagdan Preobraženja Gospodnjeg. Hodajmo s Gospodinom preobraćenog duha i srca u vječnoj Istini.

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE