24.03.2018.

Otvoren 14. Samoborski proljetni sajam

Proljeće malo kasni, ali sajam je već tu

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam. Brojne goste, uzvanike, obrtnike, poljoprivredne proizvođače i posjetitelje sajma najprije je pozdravio predsjednik samoborskog Udruženja obrtnika Marijan Karlović, zahvalivši sudionicima i izlagačima na velikom odazivu, poželjevši im da u ova dva dana sajmovanja dobro "trže", jer imaju što pokazati i ponuditi, te da im ovaj način prezentacije bude poticaj u daljnjem radu, a u budućnosti donese još veći uspjeh. Karlović je posebno pozdravio predstavnike gradova gostiju Udruženja obrtnika Samobor iz Pule, Županje i Petrinje, koji svojim proizvodima doprinose raznolikosti ponude sajma i uvijek su dobrodošli u naš grad. U ime Zagrebačke županije nazočnima se obratio zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je podsjetio na dugu tradiciju obrtništva i poduzetništva u Samoboru, a koja je i danas, i ne samo kroz Proljetni sajam, duboko ukorijenjena u našem gradu.

S velikim veseljem svoje sugrađane i goste pozdravio je na kraju službenog dijela otvorenja sajma, koji je vodila Đurđica Pleše Vujica, i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, pozvavši sve da iskoriste konačno lijepo proljetno vrijeme, posjete sajam i uživaju u njegovoj ponudi.

U obilazak štandova i na degustaciju zaista široke eno-gastronomske sajamske ponude gradonačelnika Beljaka, kojemu su se pridružili zamjenik Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, gradski pročelnici i vijećnici, te ostale već spomenute uzvanike i goste, poveo je direktor Poduzetničkog centra Samobor i gradski pročelnik za financije Željko Radovanić. Sve se moralo kušati i pogledati pa je i obilazak potrajao, što brojnoj delegaciji nije predstavljalo nikakav problem, jer bili su među svojim vrijednim sugrađanima, a počesto su ih zaustavljali i posjetitelji radi čestitki i "čašice razgovora".

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji se natječu na Samoborskoj Salamijadi.

Obilazak je završen na Trgu Matice hrvatske na Dječjem proljetnom sajmu, na kojem su svoje mjesto našli samoborski dječji vrtići i učeničke zadruge osnovnih škola, a gdje su sa svojim tetama i učiteljicama naši najmlađi sugrađani nudili "svojih ruku djela", ponajviše ukrase za predstojeći Uskrs. I pred njihovim štandovima bila je velika gužva, a djeca su uživala i u prigodnom zabavno-glazbenom programu koji su im priredili njihovi vršnjaci.

Tu su i posebni gosti i atrakcije sajma, o čemu više možete doznati iz prigodnog letka koji je dostupan svugdje u gradu, jer zaista ih je sve teško pobrojati, a da svima bude ugodno i zabavno pobrinuli su se organizatori: Grad Samobor, Poduzetnički centar Samobor d.o.o., Udruženje obrtnika Samobor, Turistička zajednica grada Samobora i Komunalac d.o.o. Samobor.

Na kraju su se svi okrijepili na štandu IGO-MAT-a uz najpoznatiju županijsku robnu marku, našu Samoborsku salamu, što je ujedno bio i poziv na 31. Samoborsku salamijadu, koja se večeras od 20 sati održava u samoborskoj sportskoj dvorani.

Sajam se nastavlja i u nedjelju, 25. ožujka, a završit će navečer koncertom Singrlica i Nene Belana.

M.K.

 

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002