03.12.2017.

Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore - Čavli, 2. i 3. prosinca

KARATE - Samoborcima stigla 4 zlata, 2 srebra i 3 bronce

Kada se na Prvenstvu Hrvatske osvoji 7 medalja, a od toga čak tri zlatne, onda itekako ima razloga za slavlje. Naročito što su osvajači zlatnih medalja ostvarili plasman na Europsko prvenstvo, koje će se održati u Rusiji u olimpijskom centru u Sočiju od 8. do 11. veljače naredne godine.

Samoborski junaci vikenda na Prvenstvu Hrvatske su svakako zlatni kadeti (Mislav Blažeković, Dino Šimunec i Jurica Runtas), ali i svi ostali, obzirom da u redovima Karate kluba Samobor u Čavlima nije bilo slabe karike.

Na najbolji način prvenstvo Hrvatske su otvorili Dino Šimunec i Dario Szel (kadeti, kategorija do 57 kg), koji su bez većih poteškoća porazili sve svoje suparnike do finala te time realizirali prognoze trenera da u toj kategoriji imamo samoborsko finale na prvenstvu Hrvatske. Ovaj put je u finalnom meču za dlaku bio bolji Dino, koji je osvajanjem prvog mjesta osigurao mjesto u reprezentaciji te će zastupati Hrvatsku u dalekom Sočiju.

Za najugodnije iznenađenje dana pobrinuo se Mislav Blažeković (kadeti do 52 kg), koji je sa četiri sigurne pobjede osvario svoj sportski san da postane član reprezentacije koja će predstavljati Hrvatsku na Prvenstvu Europe. Mislav je zasluženo stao na pobjedničko postolje, iako je u ovoj kategoriji bilo nekoliko favorita za najvišu stepenicu, ali Mislav je dokazao da favoriti nisu nepobjedivi.

Jurica Runtas je slavio u konkurenciji kadeta do 70 kg te svojim srčanim i taktički dobro vođenim borbama oduševio samoborski stožer. Jurica je iz dana u dan, iz tjedna u tjedan sve bolji te je svojim zalaganjem svakako zaslužio ovaj rezultat koji ga vodi u Soči na najveću smotru europskog karatea.

Pored Daria Szela, srebrnim odličjem se može pohvaliti i ovaj put fenomenalna Paula Šogorić u konkurenciji kadetkinja preko 54 kg. Paula je nakon tri sjajne pobjede izgubila u finalu u produžecima borbe, tzv. sudačkim preglasavanjem, od brončane s nedavno završenog Svjetskog prvenstva, odlične Splićanke Petre Nuić.

Brončanim odličjima su se okitili Ian Baždar (juniori do 76 kg) te Leonard Šogorić (mlađi seniori do 84 kg), kojima je nedostajalo malo mudrosti da se popnu na višu stepenicu postolja, iako su osvajanjem medalje na Prvenstvu Hrvatske ostvarili značajan sportski rezultat.

Ovaj su put bez medalje ostali Magdalena Šuflaj, koja je svoj meč izgubila nesretno, u produžecima, od kvalitetne suparnice te Petar Jednar, koji se radi ozljede kasnije uključio u program priprema, a to se pokazalo ključnim na prvenstvu u Čavlima.

Izvrsni i Bregančani

Lara Weismann osvojila zlatnu medalju, Borna Stanić brončani

Lara Weismann je osvajanjem zlatne medalje u kategoriji kadetkinja do 47 kg okrunila uspješan nastup članova Karate kluba Bregana na ovogodišnjem državnom prvenstvu. Ovim sjajnim rezultatom Lara je osigurala nastup za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u Rusiji.

Odličan rezultat postigao je i Borna Stanić, osvajanjem brončane medalje u kategoriji kadeta do 57 kg. Blizu medalje bili su Petar Stanić i Domagoj Žabčić koji su poraženi u borbi za treće mjesto. Kvalitetne nastupe imali su Luna Weismann i sestre Jurja i Petra Vukovinski.

 

Velika srca još jednom istrčala svoju utrku za potrebitu djecu

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002