24.03.2018.

Otvoren 14. Samoborski proljetni sajam

Proljeće malo kasni, ali sajam je već tu

Na Trgu kralja Tomislava, u velikom šatoru pod kojim se smjestilo sedamdesetak izlagača, u subotu, 24. ožujka, svečano je otvoren 14. Samoborski proljetni sajam. Brojne goste, uzvanike, obrtnike, poljoprivredne proizvođače i posjetitelje sajma najprije je pozdravio predsjednik samoborskog Udruženja obrtnika Marijan Karlović, zahvalivši sudionicima i izlagačima na velikom odazivu, poželjevši im da u ova dva dana sajmovanja dobro "trže", jer imaju što pokazati i ponuditi, te da im ovaj način prezentacije bude poticaj u daljnjem radu, a u budućnosti donese još veći uspjeh. Karlović je posebno pozdravio predstavnike gradova gostiju Udruženja obrtnika Samobor iz Pule, Županje i Petrinje, koji svojim proizvodima doprinose raznolikosti ponude sajma i uvijek su dobrodošli u naš grad. U ime Zagrebačke županije nazočnima se obratio zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je podsjetio na dugu tradiciju obrtništva i poduzetništva u Samoboru, a koja je i danas, i ne samo kroz Proljetni sajam, duboko ukorijenjena u našem gradu.

S velikim veseljem svoje sugrađane i goste pozdravio je na kraju službenog dijela otvorenja sajma, koji je vodila Đurđica Pleše Vujica, i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, pozvavši sve da iskoriste konačno lijepo proljetno vrijeme, posjete sajam i uživaju u njegovoj ponudi.

U obilazak štandova i na degustaciju zaista široke eno-gastronomske sajamske ponude gradonačelnika Beljaka, kojemu su se pridružili zamjenik Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, gradski pročelnici i vijećnici, te ostale već spomenute uzvanike i goste, poveo je direktor Poduzetničkog centra Samobor i gradski pročelnik za financije Željko Radovanić. Sve se moralo kušati i pogledati pa je i obilazak potrajao, što brojnoj delegaciji nije predstavljalo nikakav problem, jer bili su među svojim vrijednim sugrađanima, a počesto su ih zaustavljali i posjetitelji radi čestitki i "čašice razgovora".

Uz gastro ponudu domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta, kolača, kruha, zimnice, pčelinjih proizvoda i eno sajam bermeta, likera, rakija i vina, na sajmu se predstavljaju i stari zanati, gradske udruge i institucije koje brinu o prirodi i zaštiti okoliša, proizvođači suvenira, nakita i ostalih rukotvorina, prezentacije imaju i ustanove u kulturi, a svoje delicije ponudili su i susjedi iz Mađarske i Srbije, koji se natječu na Samoborskoj Salamijadi.

Obilazak je završen na Trgu Matice hrvatske na Dječjem proljetnom sajmu, na kojem su svoje mjesto našli samoborski dječji vrtići i učeničke zadruge osnovnih škola, a gdje su sa svojim tetama i učiteljicama naši najmlađi sugrađani nudili "svojih ruku djela", ponajviše ukrase za predstojeći Uskrs. I pred njihovim štandovima bila je velika gužva, a djeca su uživala i u prigodnom zabavno-glazbenom programu koji su im priredili njihovi vršnjaci.

Tu su i posebni gosti i atrakcije sajma, o čemu više možete doznati iz prigodnog letka koji je dostupan svugdje u gradu, jer zaista ih je sve teško pobrojati, a da svima bude ugodno i zabavno pobrinuli su se organizatori: Grad Samobor, Poduzetnički centar Samobor d.o.o., Udruženje obrtnika Samobor, Turistička zajednica grada Samobora i Komunalac d.o.o. Samobor.

Na kraju su se svi okrijepili na štandu IGO-MAT-a uz najpoznatiju županijsku robnu marku, našu Samoborsku salamu, što je ujedno bio i poziv na 31. Samoborsku salamijadu, koja se večeras od 20 sati održava u samoborskoj sportskoj dvorani.

Sajam se nastavlja i u nedjelju, 25. ožujka, a završit će navečer koncertom Singrlica i Nene Belana.

M.K.

 

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.