komentari na tekst: Treba imati vremena biti spor

Kaj je ovaj Lupino? Jedno dere na ulici a drugo u novinama. Filipca ni mogel smisliti oko žardinjera na Trgu a sad se ljube.

komentar od: farma

komentirano: 17.04.2008.

Moglo bi postati vrlo važno tijelo, ukoliko se potpuno distancira od utjecaja gradonačelnika. Koliko je to moguće u uvjetima apsolutne vlasti jednog čovjeka, vidjet ćemo jako brzo. Zbog mog grada, kojeg volim, povjerenstvu, želim punu neovisnost.

komentar od: samoborčanin

komentirano: 17.04.2008.

Opet Šmit, čovijek za sva vremena, odite u Jelačićevu 14 i pogledajte njegovo remek djelo, da ne spominjemo dalje. Stvarno koja ekipa se počela motati po Samoboru, otkuda taj Rusan, vjerujte ne dolazi on na suho, gospodo odite od kuda ste došli.........

komentar od: Bršljan

komentirano: 18.04.2008.

Dakle, konačno arhitekt.
I umjesto da kao uvaženo ime u svojoj struci barem nešto konkretno izjavi, sve je općenito. Ovakve odgovore može dati svaki građanin Samobora koji je završio srednju školu.
Niti jedan konretan primjer dobroga ili lošega. Niti jedno mišljenje za ili protiv, niti jedna konstatacija: ovaj objekt ne valja. Klasične političke floskule da slučajno ne spomene neko ime, političara arhitekta, investitora, ured za izdavanje dozvola...
Pa zar tako objašnjavate i studentima?
Jer, ako osoba sa autoritetom nema hrabrosti navesti JEDAN primjer dobrog ili lošeg, kako da to naprave obični građani. Sa takvom situacijom najviše se koriste političari i investitori. Pa da sve bude u revijalnom tonu, nećemo nikoga imenovati. Ovakav se razgovor može odnostiti na svaki grad ili općinu u Hrvatskoj.
Najbolji je naslov: Treba imati vremena biti spor.
Tipično samoorski: "Nebi se štel mešat."

komentar od: nitko i ništa

komentirano: 18.04.2008.

Evo lepog primjera. Gospodin radi karijeru (to se tako radi) a sada i s Filipcem a brat ko da nije pri sebi iz čistog mira bez interesa i još bolestan udara lijevo i desno i jasno nastrada. Poruka mladima shvatite kako se ide do uspjeha.

komentar od: znam ih

komentirano: 18.04.2008.

Klasika: anonimno i vrlo nekorektno. Moram reagirati, jer ako će trebati buraz se zna i sam argumentirano braniti, a karakteristike usporedbe samnom su idiotske.

komentar od: Mišo V.

komentirano: 18.04.2008.

Gospon je govnar i ulizica. Toliko nije glup da mu nije jasno da Samoboru uz lokale u centru koji propadaju nema nikave potrebe za novih 10-15 lokala u objektu koji će ionako nagrditi grad ali donijeti profit građevinskom lobiju i lopužama s općine. Pogledajte što je gospon Vlahović izgradio u Gizniku 8, ispred vlastite kuće! Odvratnu garažu koja gleda na ulicu i nagrđuje cijelu ulicu. Nije ga bilo teško kupiti pretpostavljam. I širi interes mora biti autoritet a ne kupljeno mišljenje nekoga koji za Samobor nije načinio ništa korisno.

komentar od: Sused iz Giznika

komentirano: 18.04.2008.

Gospon je pred dosta vremena odselio iz Giznika i već je dugo vremena (puno godina) tvoj susjed. Inače koliko je meni poznato ima dozvolu i SAMO JEDAN gospodin ima nešto protiv njega. Sad ću ga PRVI puta obavijestiti o tvojim noćnim morama. Ja se potpisujem u pravilu, a koliko znam i ti - zato mi je nejasan ovaj kukavičluk. Vrag bi ga znao, možda si stvarno stručnjak za sve.

komentar od: Mišo V.

komentirano: 18.04.2008.

Tko to ima stare lokake u centru i buni se (?!) protiv gradnje novih s kojima arhitekt o kojemu govorimo nema blage veze? Uostalom komisija je tek počela s radom. Tu nekaj ne štima, ili je zbilja riječ o samoborskom jalu, a to se spominje na drugom mjestu.

komentar od: jalnuš

komentirano: 18.04.2008.

Mišo V., Vama su se pomiješali lončići. Gospon se možda odselio davno ali ja sam još uvijek vrlo blizu a i imao sam polemike s gosponom u svezi njegove garaže pred puno, puno godina kada je gospon jako galamio i bijesnio. A i Vi ste bili umiješani. Kako sam stari Samoborac i jedan od najstarijih iz Giznika koji je primjetio u zadnjih 3 mjeseca zatvaranje nekoliko manjih butika i lokala u strogom centru a načuo da financijskih problema ima i Livadić i Lavica, uguravanje BILO KAKVIH "poslovnih prostora" u strogi centar je van svake pameti! Ja osobno nemam ni lokala ni interesa u građevini pa govorim ko neutralna osoba. Potaknuta primjedbom o napadima na Filipca i iznenadnim prijateljstvom koje se rodilo iz interesa.

komentar od: Sused iz Giznika

komentirano: 19.04.2008.

a da vi izostavite svoje stare račune iz giznika i napišete nešto o onome o čemu se u razgovoru govori? koga interesiraju nečije garaže i obračuni oko garaža pred 50 godina? rješava se izgled centra i istina je da postoje sumnjive radnje oko uguravanja sadržaja koji su više komercijalni nego kulturni. ja sam kulturni djelatnik i samo se sjećam da svi mašu s kulturom...

komentar od: POU

komentirano: 19.04.2008.

Kako pseudonim "Suseda s Giznika" lažno i zlonamjerno Mišo Vlahović prišiva meni, evo nekoliko činjenica: 1.) Ja UVIJEK potpisujem SVE svoje tekstove; 2.)Očito je da "Sused s Giznika" uopće NIJE s Giznika jer bi znao da se poodavno Maji Vlahović doselio u moju neposrednu blizinu, što ja, dozvoljavate valjda, ZNAM; 3.) Izrazi "govnar i ulizica" su izrazi mržnje i osobne netrpeljivosti a ne neslaganja u stavovima i ja ih ne bi koristio jer u ovom kontekstu nemaju nikakvog smisla 4.)Poznato mi je da spomenuto područje treba dati 3500 kvadrata prostora za kulturu, zelene se površine neće dirati, biti će stanova (što nikog ne smeta) a mumljanje izazivaju NE lokali već mogući UGOSTITELJSKI OBJEKTI. Poznato je tko time gubi promet. Ja SIGURNO ne. Plus toga, u razgovoru uopće nema definitivnih stavova koji bi mogli iritirati bilo koga, a ako netko napada tom žestinom (za garažu je u pravu, zgleda grdo) onda je to moguće samo iz profesionalne zavisti.

komentar od: Drago Plečko

komentirano: 19.04.2008.

Nastavak:
Osim profesionalne zavisti postoji zasigurno i nelagoda kod onih koji su si osigurali u tom krupnom projektu poziciju koju bi arhitekt sa Majievom reputacijom mogao uzdrmati. Strah može izazvati i to navodno zbližavanje Tončeka Filipca i Majia. zato, Mišica, ljubitelj spletki i zločesti ex-političar, malo mučni svojom ping pong lopticom u glavi prije nego dijeliš ovakove kvalifikacije i "dešifriraš" pseudonime. Kada nađep samo JEDAN motiv koji bi mene mogao inspirirati na bijes protiv Majia nakon ovog sasvim benignog razgovora - javi se.

komentar od: Drago Plečko

komentirano: 19.04.2008.

Naravno, javit ću se. Pročitao sam i POU površno jer sada (7,00) ide van s pesom. POU mi je dao odmah odgovor.

komentar od: m.v.

komentirano: 19.04.2008.

Vratio se. Najprije odgovor za POU jer je tekst upućen i meni "susjedu" i bratu. Dakle, on ne bi o "susjedu" ali je ipak najviše pisao o njemu i time je rekao sve. Barem meni. Dakle, tamo gdje se javljao POU reagirat ću adekvatno prema potrebi.

komentar od: m.v.

komentirano: 19.04.2008.

drugi odgovor "Susjedu": meni su se pomiješali lončići a on govori o dvije stvari: piše o bratu a meni usput da sam bio umiješan! Čime? Gradio? Nisam! Koristio? Nisam! Trebalo meni? Ne! Pa mogao si napisati čime sam BIO UMIJEŠAN. Sve se događalo skoro u vrijeme legendarnog Titovog "Ne!" pa to i ja koristim.

komentar od: m.v.

komentirano: 19.04.2008.

Plečko: nije točno da se uvijek potpisuješ a to si napisao pod 1. Daljnji tekst bi bilo predugo objašnjavati ali imam JA dva pitanjca: gdje to piše tvoje ime? Ti nisi susjed! Zašto si se prepoznao? Zato jer sam "ubio" dvije muhe. Druga muha je gospođa koja te nazvala ili javila mailom DA SUMNJAM NA TEBE. TI si meni SVAKI puta kada je spomenut Maji govorio o izgledu garaža a JA NISAM reagirao jer to me se ne tiče. Tko je onda spletkar i ex-političar? Podsjećam te na kraju na činjenicu da ti nisi susjed jer "pravi" bi se mogao uvrijediti. Maji će ti reči (ako bude potrebno) tko su mu susjedi. A gospođu pozdravi i reci joj da neću doći na pozvani ručak. Kavu možemo popiti jer mislim da oboje još imamo jake želuce.

komentar od: m.v.

komentirano: 19.04.2008.

Potaknuta primjedbom o napadima na Filipca i iznenadnim prijateljstvom koje se rodilo iz interesa.

Sused iz Giznika /19. 04. 2008./ Potaknuta? Kaj si suseda ili sused ili poznati giznički narkić?

komentar od: gargamel

komentirano: 19.04.2008.

"A da pošalješ onog psihopata od tvog starog u krasan kurac? Ja se potpisujem pod svoja javljanja u forume i sigurno ne bi koristio izraze kao "govnar i ulizica" i nisam pogođen lokalima kojih u razgovoru uopče nema!!! Toliko idiotu na znanje. Neka si potraži one kojima su zagazili na žulj radi garaže. Meni sigurno nisu." OVAJ SMS JE MENI DOŠAO GREŠKOM U 2.30 NOČAS!!! Tko je noćni psihopata? Kome je bio namijenjen? Autor tvrdi da ne upotrebljava neke izraze a pogledajte kojim se izrazima on služi! Na kraju, bude li me se povlačilo i dalje, objavit ću sadržaj maila koji je također greškom dožao do mene. Da, a tko je to ex-političar i spletkar? Isprika burazu i javnosti.

komentar od: Mišo V.

komentirano: 19.04.2008.

Sms koji je došao "greškom" je s mog mobitela! I uopće nije došao greškom nego je kopija sms-a koji sam poslao tvojoj kćeri kada sam otvorio kompjuter! Kojeg sam ti poslao NAMJERNO! Ona mi je skrenula pažnju na tvoje pisanje prema kojem sam se ja potpisivao sa "Sused s Giznika. Naravno da sam popizdio jer nema ni veze ni interesa u tom pisanju. Djelovalo mi je bizarno da OČITO mene inisinuiraš, a potvrda je došla iz tvoje familije, Sherlock Holmes! Ja se ne slažem s izgradnjom velikih kompleksa u središtu grada ali kakve to veze ima s mišljenjem Majia? Ono protiv čega sam ja uopće nije u razgovoru s njime spomenuto. Pojma nemam tko je POU! I što uopće hoće. I zbog čega je javlja. I kakve veze uopće ima to što piše. A ti si tu razvezao o toj/tome jer imaš končano nešto raditi. Hodi na sastanak SDP-a pa se tamo svadi. I: UVIJEK se potpisujem IMENOM, osim u nekoliko navrata u Kenjari pod humorističkim tekstom kada su svi znali da je to zajebancija.

komentar od: Drago Plečko

komentirano: 19.04.2008.

Molim te pročitaj PAŽLJIVO što si sve napisao u svim svojim mailovima, PAŽLJIVO, i reci samo jednu stvar: kakve to veze samnom ima? Što dokazuju tvoja nabrajanja koja se ovaj puta uopće ne odnose na mene?
Onda PAŽLJIVO pročitaj što sam ja napisao tebi, tako da se rješiš opsesije da sam ja autor bilo kog od tekstova koji te žuljaju. Čak ni ne znam zbog čega te neki žuljaju!

komentar od: Drago Plečko

komentirano: 19.04.2008.

Ove "susjedske" raspre nemaju veze s člankom. mogli ste se i na kavi naći... pa svi raspravljati oko plota

komentar od: xxx

komentirano: 20.04.2008.

xxx, posve si u pravu. Nažalost, većina članaka se svede na kraju na besmislene komentare a da sadržaj pritom ne igra nikakvu ulogu. To baca svjetlo na pravu ulogu Interneta u životima ljudi.

komentar od: Drago Plečko

komentirano: 20.04.2008.

Mene interesira ak sam dobro shvatila da prihvaćaju rješenja samo renomiranih arhitekta valjda sebe i onih iznad 30eura po kvadratu, a kaj kad se meni ni ne dopadaju takve hiže crne i velike i nemam penez ni za nju ni za takvog arhitekta a ko bu meni kuću nacrtal ljepu,malu,jednostavnu

komentar od: kupila zemljište i ?

komentirano: 21.04.2008.

Ni meni se ne dopadaju hiže kak škatule ili skladišta. Arhitekti forsiraju pomodarstvo, kak bi se dopali svojim kolegama. Dajte više tradicionalne gradnje.

komentar od: tradicional

komentirano: 21.04.2008.

A kaj oni nebuju dali svoj blagoslov na normalne hiže , kakve si normalni žele prizemlje i potkrovlje i krovne kućice i 150 kvadratov, pa nas je samo tri ko bu plaćal idejne projekte ak oni to vraćaju na "doradu" da im se ne dopadaju.

komentar od: ja bi gradil

komentirano: 21.04.2008.

nit se svima dopada moderno slikarstvo, nit moderna glazba, pa imamo pravo da nam se ne dopada moderna, pomodna arhitektura.

komentar od: dole atonalnost

komentirano: 21.04.2008.

Interesi "struke" i interesi šire zajednice se ponekad razilaze. Zato bi stručni žiri trebao imati korekciju u glasu publike, recimo pravom priziva ili izvještajem o radu, odbijenicama, prezentiranom Gradskom vijeću svakih šest mjeseci.

komentar od: Audiatur...

komentirano: 22.04.2008.

ZA kupila zemljište i?
Poštovana gospođo, buduća investitorice,
moj Učitelj nije doslovno mislio da je bit obojati kuću u crno. Metafora je jezična (pjesnička) stilska figura. Metaforički rečeno „obojati kuću u crno” misli se na onaj sretan trenutak kad investitor i projektant ostvare i kuću i umjetničku ideju u jednom, a svi ne teže tome.
Moguće je to i za manje od 30eura po kvadratu, ali puno je teže naći nekog tko će svoj ulog godina stjecanja znanja i besanih noći uz projekt pokloniti za neproporcionalan honorar.
Svi mi znamo pisati, ali samo neki su književnici. Zadatak ovog žirija je samo izbaciti nepismene.
Nije nikome cilj da kad vi platite projekt da nemate novac za fasadu za vašu kućicu.
Ako ste skromnih materijalnih mogućnosti ne znači da ste skromna duha.
Nije mi bio cilj nuditi se za posao, ali ako nemate mogućnosti, a imate želju možda vam može pomoći jedna skromna apsolventica arhitekture, s odličnim iz projektiranja. Ako je tako javite se.

komentar od: buduća arhitektica

komentirano: 25.04.2008.

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid