komentari na tekst: Hoćemo da se biraju oni kojima se vjeruje

O da svakako , preferencijalno glasovanje je nesto dobro, ali nedovoljno.Tako drugo dok ce vasa bratija i slicni, sklapati predizborno mesetarenje, dogovaranje, sto je VRHUNSKA BEZOBRAZNA PREVARA BIRACA , kranje nedomkratsko, i najvece izborno zlo, tako dugo nema pomaka.Zabraniti preizborno koaliranje zakonom, onda vas bivsa sefica sa zavrsenom gimnazijom ili bez,razni udbaski odiseji nebi svojim izbornim uspjehom slijedecih stoljeca ni prismrdili Saboru.

komentar od: mislav konig

komentirano: 23.05.2016.

Dragi Mislave
Preferencijalno glasanje/glasovanje je tema oko koje bi prema našem mišljenju bilo korisno raspravljati, odnosno vidjeti je li tema zaživjela među ljudima. Ovako sročen, Vaš komentar baš ne doprinosi kvaliteti rasprave,iako vi naravno imate pravo reći što mislite.
Tko to nije završio gimnaziju Mislave ? Tko su ti "udbaški odiseji" koje spominjete ? Gdje se krije izborna prevara u činjenici da je HNS potpisao predizbornu koaliciju s članicama koalicije Hrvatska raste ? Za kvalitetnu raspravo bilo bi odlično kada biste (makar i ovako anonimno) odgovorili na ova pitanja. U suprotnom ste se sami svrstali među one kojih u Hrvatskoj na žalost ima najviše-anonimnih internet huškača, što sigurno nije bila Vaša namjera. Želite li, pak, aktivno doprinijeti politici, naša vrata su vam otvorena, uostalom, kao i bilo koje druge stranke.Na kraju Mislave, Vaš nick odgovara imenu ulice u kojoj je smještena središnjica HNS-a. Nije valjda da ste naš prikriveni simpatizer ?
S poštovanje

komentar od: Danijel Kalaica

komentirano: 24.05.2016.

g.Kalajica,.

smatram da je hrvatski izborni zakon, koji dozvoljava predizborne koalicije , nedemokratski i krajne stetan.Neka ta minorna strancica, koja uzput u imenu nosi i pridjev , Hrvatska, koje li uvrede , izadje sa svojim programom, kandidatima, samostalno na izbore, pa da vidimo.Isto vazi i za ostale , osim HDZ-a i partije.Sakupljanje potpisa za promjenu tog lopovluka, od strane g.Markic, je minirano od svih mogucih, jer istima to ne odgovara, a Hrvati nisu isto dovoljnjo podrzali.Posteni bi bilo, da oni koji na izborima dobiju iznad 5%, mogu koalirati, ulaziti, podrzati ,sa kim zele i hocu.Sve ostalo je izborno bezobrazna prevara za vecinu biraca , koji u biti neznaju kome ide njihov glas.U sadasnjem sazivu Sabora, jedini imaju legitimitet, zastupnici Mosta, ostali, tko je njih direktno birao.

komentar od: mislav konig

komentirano: 24.05.2016.

Pučki rečeno, skočili ste sami sebi u usta pa vam dajem malo vremena da još jednom pročitate što ste napisali.
Imao sam najbolju namjeru ćuti neki korisni input o temi pref. glasanja, ali obzirom da ne znate komunicirati argumentima, ovime se odjavljujem.

komentar od: Danijel Kalaica

komentirano: 24.05.2016.

znaci kolega ti bi onako seljacko filozovski glodal oko pref. glasanja, a ne vidis dalje od nosa, da je to doduse za pozdraviti, ali ono bitno , najvece zlo,to ne vidis..a to je plemesko udruzivanje prije izbora.sjedi suti, i primi se pametnog posla .

komentar od: mislav konig

komentirano: 25.05.2016.