komentari na tekst: Tko to može opravdati?!

Slažem se sa Vama. Rješenje vidim u aktivaciji građana kao u Zagrebu oko varšavske. Ne nužno prosvjedi, premda bi to bilo najbolje ali da mi građani formiramo neku udrugu građana, slično kao one u Zagrebu koje bi reagirale na svako kršenje zakona ili zagađivanje prostora objektima sa sumljivo dobivenim dozvolama. Naprosto je jasno da institucije kod nas ne funkcioniraju, da je sve korumpirano i da je anarhija kapitala iznad zakona. Za tu borbu potrebno je dobro poznavanje zakona iz više struka. Zato je udruga odlična, ne mora pojedinac se hrvati sa sistemom već grupa u kojoj svatko pridonosi koliko može. Kada bi ta udruga bila dobro organizirana i pokazala zube na par primjera to bi po meni smanjilo barem besramnu bahatost investitora. Stavljam bubu u uho svima voljnima da se tog posla prihvate, mladima, penzionerima, radnim ljudima koji imaju slobodnog vremena i energije da pokrenu takvu neku priču.

komentar od: Poskok

komentirano: 09.03.2011.

Autor spominje obavijest o početku gradni kao "civilizacijski" čin. oguće obavijest da, ali građevna dozvola sigurno nije, pa je upitna razina civilizacije i stručnosti svih koji su sudjelovali na pripremi te izgradnje - od investitora, projektanta, do referenta koji je rješavao zahtjev i onoga koji je potpisao građevinsku dozvolu.
Zar nije njihova dužnost prvenstveno upoznati investitora što je predviđeno graditi na određenom području?
Bilo bi veoma poželjno da i redakcija našeg Glasnika reagira na način da pošalje foto-reportere na gradilište, obave razgovor sa prvenstveno sa susjedima i investitorom, a onda i sa stručnim službama u gradu.

komentar od: realan

komentirano: 09.03.2011.

Prema službenim podacima, Samobor ima najveću stopu nezaposleni u Županiji.
Unatoč tome grade se nova naselja, uništavaju najljepše padine oko grada.
Za koga?
Za nezaposlene, kojima će država određeno vrijeme smanjiti kamatu na kredit?
Sada se želi prema prijedlogu dopune GUP-a ući izgradnjom još dalje u Samoborsko polje, koje smo dužni sačuvati, ma koliko to nekome nije po volji.
I još nešto. Volio bih znati točan broj novosagrađenih stanova, koji još nisu našli kopce.
Zaista je mafija na djelu.

komentar od: Sanoborec

komentirano: 09.03.2011.

koliko je Čačić sagradio stanova? Tko mu je
odobrio građenje cca 10000 kreveta i opterećenje
za ovaj mali grad? Koliko je tih stanova prodao?
A vi bi još. Uništiti ćete ovaj dražesni grad.
Tko će reči dosta!

komentar od: samoborec

komentirano: 09.03.2011.

Kaj Čačić ili Jagodić? Pitanje je sad!

komentar od: :)

komentirano: 09.03.2011.

Stop betonizaciji Samobora!
:-))))))

komentar od: Krešo

komentirano: 09.03.2011.

Inače savjetujem autora pisma da pripazi da ga mrak ne pojede.Neki spomenuti su vrlo agresivni.Znam iz vlastitog iskustva.

komentar od: susjed

komentirano: 09.03.2011.

svaka garnitura vlasti će svaki put odobriti još stanova,a to je najbolji dokaz da je vlast korumpirana. daj ti probaj kao mali čovjek sagraditi nekaj tam gdje ovi ne odobre-nema jebene šanse.

komentar od: dotepenec

komentirano: 09.03.2011.

Opaske i reagiranja su zanimljivi, ali i zastrašujući. Mislil sam da živimo već dvadeset let u državi koja želi biti demokratska, a tu neki sused upozorava autora na to da ga mrak ne pojede. Pa kaj smo stvarno u takvom društvu, gdi čovjek nesme nekaj reči, pa makar bil i u krivu? Istina je, istina neke jako boli, svi smo svjesni napada na neke novinare, neke direktore, a sve po naruđbi "s vrha".
Ima poskok praf - svi na ulicu i branimo naš Samobor, kak su branili zagrebčani Varšavsku.

komentar od: Sanoborec

komentirano: 09.03.2011.

Bravo Sanoborec!!! Ja predlažem da se u Samobor pozove Ivan Pernar da nam pomogne organizirati prosvjede protiv samoborske vlasti!!!

komentar od: fejsbuk

komentirano: 09.03.2011.

Treba se boriti argumentima, a ne šakama. Čestitke autoru, da ih je barem više. Podržavam poskoka!

komentar od: heroji ne smiju biti umorni

komentirano: 09.03.2011.

Zaista je krajnje bezobrazno prijetiti autoru. Ja bih to prijavio policiji pa nek prek IP adrese pronađu tog susjeda. Zato vam ja kažem da je neka udruga najbolje rješenje. Ovako hrabri pojedinci, zviždaći, ostavljeni su sami na milost i nemilost da se bore protiv mafije i sistema koji ga podržava. Stradava im zdravlje, gube novce u vjetar=borba sa vjetrenjačama. Teže je prijetiti udruzi a i njena riječ ima veću težinu. Zato mislim da je to dobar put za naš Samobor, jer ak ga mi građani sami ne bumo zaštitili nitko drugi ne bude.

komentar od: Poskok

komentirano: 09.03.2011.

Poskok,ovaj ga put imaš totalno praf.Probal sam ti ja tu
bahatost iz prve ruke i to ne jedamput,kad se delal asfalt na
šumskoj cesti u cerju(namjerno malo slovo).Još sad se pjene
lokalni šerifi kaj misliju da su bogom dani.Umislili su si da je sve
njihovo i da zbog toga mogu gospodariti ljudima i imovinom
kak se njima zdigne(ak im se od silnog ega opče još kaj more
zdignuti).Sreča kaj svi mi nekog poznamo pa se i to da riješiti,a
ne samo 'oni'.

komentar od: Tak vas se imam rad kak i vi mene

komentirano: 09.03.2011.

Imate primjer "SAMOBORKE" u ulici N.Subica Zrinskog radi punom parom a izgradena bez gradevinske dozvole,ljudi se bune ali sve je to badave gospon KODRIC je jaci ima veze i novce.To je tak.

komentar od: Iva

komentirano: 09.03.2011.

Gospodin Adamek je u više navrata upozoravao na nedopustiv i neadekvatan način gradnje upravo na padima oko Samobora.
Svjesni smo velikih svjetskih katastrofa, klizišta terena, pa čak i u neposrednoj blizini, na padinama Medvednice. Hoćemo li to izazvati i kod nas neprimjerenom izgradnjom?
Druga je strana medalje upropaštavanje vizualnog identiteta grada i smanjenje kvalitete života u njemu.
Ukoliko su takvi objekti namijenjeni mlađim ljudima, u koju prenapučenu će školu ići njihova djeca? Ili, ako tu budu stanovi za starije osobe, kako će se svakodnevno verati uz brijeg?
Nisu uzalud na tim prostorima nekoć bili vinogradi. Osim toga, ulica Lešće je zaista nekadašnji put kroz vinograde i nema mjesta za proširenje, a kamoli za izradnju nogostupa.

komentar od: starosjedilac Lešća

komentirano: 10.03.2011.

Pa kaj vi ne znate čitati?Susjed upozorava autora dobronamjerno a ne prijeti!Njemu (susjedu) se prijetilo a to se autoru milion posto bude isto dogodilo.Jebo vas patak nepismeni.Ovo sam napisao da g.Adameka ne zovem (dobri smo si) i da mu to isto ne ponavljam, a napisao sam radi vas ostalih.Kak vam nije jasno da ovakav investitor bez korupcije i sile ne funkcionira.

komentar od: katarina

komentirano: 10.03.2011.

Točno je, Katarina je u pravu. Susjed je lijepo napisao da su njemu prijetili i temeljem svog iskustva upozorava autora pisma.
Samo, kada bi bilo sloge, a ne gunđanja po cesti i kritiziranja, već više onih koji stvarno vole ovaj grad i koji žele koliko je moguće sačuvati njegovu ljepotu, bilo bi mnogo korisnije.
Zaštitari i konzervatori stalno imaju primjedbe na takav pristup uništavanja okoliša, u GUP-u je to sve lijepo sročeno, a u praksi je sve drugačije.
Gradonačelnik prijeti otkazom jednom referentu radi popijene pive, a prelazi preko ovakvih neprimjerenih izgradnji za određene površine.

komentar od: starosjedilac Lešća

komentirano: 10.03.2011.

Gospodin Adamek viđeniji je član HSLSA (ili sl.) u Samoboru, tri je puta osvajao vijećnički mandat, pa ga je (pro)dao nekome drugome, a u njegovo vrijeme su došeni svi GUP-ovi, ukinuti stari i sve on to jako dobro zna, ali bi želio kupiti bolju prošlost. On je sukreator ovakve prostorne politike u Samoboru.
Sad se čudi ko pura dreku.

komentar od: gorenec

komentirano: 10.03.2011.

Majstore po GUP-u u ulici Lešće nije dozvoljena izgradnja kakvu g. Adamek spominje!!!!! To i je problem!

komentar od: /

komentirano: 10.03.2011.

Krešo gdi su sad predizborna obećanja? Ko je sad kriv za više stambenu izgradnju? Jel opet bivša vlast ta koja je izdala ove dozvole?
HSS=Lažljivci!

komentar od: pero

komentirano: 10.03.2011.

Gorenec mora znati da je upravo u ono vrijeme koje spominje, GUP-om donešena odluka o načinu izgradnje, sa posebnim osvrtom na zaštitu padina oko Samobora sa mogučnošću izgradnje obiteljskih kuća sa maksimalno dva stana, a ne višestambenih objekata. Sve se to može pročitati u GUP-u, koji je na Internetu, čak je priložena tablica tipova izgradnje.
Što se tiće "prodaje" vječničkog mjesta, poznato je slijedeće. Gradsko vijeće nekada se održavalo u poslijepodnevnim satima, a onda je za vrijeme Groma prebačeno u jutarnje sate.
Pitam zato gorenca, kako bi mogao čovjek zaposlen u Zagrebu, ne doći na radno mjesto, izgubiti radni dan, samo da sudjeluje manje više u prepucavanju, slično kao u Saboru. Ovako je od našeg člana bilo puno poštenije, raditi svoj posao na radnom mjestu, a mjesto vjećnika prepustiti nekome tko radi u Samoboru.

komentar od: dugogodišnji HSLS-ovac

komentirano: 10.03.2011.

mnogo godina bio sam u raznim komisijama za razno razne dokumente prostornog uređenja Grada ,a nekad općine Samobor. Razmišljali smo dobro,radili po savijesti i svom znanju,suprostavljali se lošim potezima koje su mnogi i onda vukli zbog interesa pojedinaca i grupa,ali nikad nismo dolili da se radi na uštrb grada i građana.Bivši gradonačelnik grada Samobora kad nije mogao procvesti svoje namjere jednostavno je smijenio povjerenstvo i imenovao novo kojim je mogao manipulirati. Tako se to radi.Zbog svega toga Samobor je već prostorno upropašten i nemoguće je nešto popraviti,ali treba i sada reči dosta.Bolje ikad nego nikad učiniti nešto dobro za spas grada.Pojedincima i organiziranim grupama
nikad dosta, jer nemaju duha ni duše za svoj grad vjerujući jedino svom praznom duhu koji ih uz novac jedino pokreće.

komentar od: okrim ćimud

komentirano: 10.03.2011.

Kaj Beljaka već nazivaš bivšim? :-)))
Pa on je smijenil povjerenstvo!

komentar od: Giznik

komentirano: 10.03.2011.

Dugogodišnjem HSlsovcu:
ako je jednom u dva mjeseca teško žrtvovati za svoj grad (a još si za to debelo plaćen), onda je smiješno govoriti o lokalpartriotizmu. Tu se, ponavljam, radi o dvoličnosti B.A. Ne osporavam što sada piše, ali itekako osporavam što je dosad radio. To se pri nami veli: nemreš stisnut i prdnut odjemput!

komentar od: gorenec

komentirano: 10.03.2011.

Dumiću,
ne spominji duha uzalud!

komentar od: duh

komentirano: 10.03.2011.

Bravo!formirajmo udrugu koja će brinuti za buduće naraštaje

komentar od: krajnje vrijeme

komentirano: 10.03.2011.

Slažem se!

komentar od: znam kako

komentirano: 10.03.2011.

Samo da se ne ukakamo!

komentar od: isti

komentirano: 10.03.2011.

Prvo: Mirko jako dobro zna da je cijela komisija, sve vrsni domaći arhitekti, dala ostavku na rad komisije, i to upravo u ovom periodu i mandatu Beljaka kao gradonačelnika.
Drugo: Zanima me da li gorenec osobno poznaje autora A.B. kad o njemu piše na ovakav način. Kada bi bio upoznat kakve je probleme rješavao na svom radnom mjestu i da nije mogao sjediti na dvije stolice, onda mu bi bilo jasnije zašto je "dobro plaćeni posao" prepustio prvom slijedećem na listi HSLS-a.
Dakle, ne radi se o lokal patriotizmu, već o odluci što je važnije - biti u Gradskom vijeću u redovnom radnom vremenu, ili raditi na poslovima za dobrobit cijele države, jer je od 1970. radio na rekonstrukcijama mnogih postojećih cesta i projektima pojedinih dionica autocesta na svim postojećim pravcima.

komentar od: dugogodišnji HSLS-ovac

komentirano: 10.03.2011.

Jeste jaki na jeziku i jedan i drugi tko je tu ko koga zajjjjje,dajte u novine pa neka se zna istina,a možda i uskok navrati u samobor

komentar od: volim samobor

komentirano: 10.03.2011.

Uvijek ista priča, ukaže se na neki problem i nakon sveopčeg slaganja oko problema sve se pretvori u međusobno prepucavanje koje ničem ne služi i nikud ne vodi. Tko je ustasa a tko partizan, tko je sanoborec a tko dotepenec, tko je prije kokoš ili jaje... Daj više dosta. Kak ne kužite da uvijek isti kojima je cilj da sve ostane ovak, krene sa uvredama i vi se svi povedete. Nemojte na to nasjedat. Ajmo rađe neka rješenja, konstruktivne ideje, idemo nešto napravit a ne samo rušit i krast. Ja predlažem udrugu

komentar od: Poskok

komentirano: 10.03.2011.

Bravo poskok, ja sam uz Tebe.

komentar od: Sanoborec

komentirano: 11.03.2011.

Kakvu Udrugu, Poskoče?

komentar od: građanin

komentirano: 11.03.2011.

Pa neka koja bi se brinula za dobrobit Samobora po svim aspektima, od bespravne gradnje, zagađenja okoliša, brige oko mladih, starih. Ono građani se udruže, imaju sastanke i raspravljaju o aktualnostima i svoje zaključke iznose medijima i gradskoj upravi. Građani im ukazuju na probleme, od bespravne gradnje, preko zagađenja okoliša do loših uvjeta mladih i starih. Oni pošto su se specijalizirali lakše dopiru do gradske uprave i medija i veće su šanse da se problem riješi. Drugo, opet sa građanima predlažu pozitivne ideje za razvoj grada, bilo što se tiče gospodarstva, bilo turizma...Ima mnogo hrabrih ljudi koji se bore protiv sistema sami na nekom području, bilo građenja, bilo gospodarstva, bilo ekologije. Kada bi se ti svi pojedinci udružili, taj skup rzličitih iskustva u borbi protiv korumpirane i trome birokracije i krupnog kapitala bio bi jako učinkovit po mom mišljenju. Borba za bolji Samobor kroz politiku nema smisla, jer politika je kur.., jer je u igri veliki novac.

komentar od: Poskok

komentirano: 11.03.2011.

a novac sve iskvari i uništi. Mislim da udruga koja samo savjetuje ima puno manje šanse da joj poštenje i moral iskvari krupni kapital neko bilo kakvoj stranci.

komentar od: Poskok

komentirano: 11.03.2011.

Poskoči pa onda napiši: što ćete poduzeti kad zapnete na prvoj štengi? Koliko sastanaka s nadležnima mislite obaviti samo po jednom pitanju? Hoćete li štrajkati glađu (dakle mirnim putem) ili vršiti noćne likvidacije? Koje političke stranke ćete podržavati (oporbu, vladajuće ili neke treće)? Kako ćete određivati prioritete? Hoćete li imati članarinu i kako je odrediti? Hoćete li tražiti svoje prostorije, inventar i slično...evo,mala hrpica pitanja. Bit će za dva mjeseca 2 godine kako smo se organizirali na samo JEDNOM pitanju, a to je bio dom umirovljenika i prostor u bivšuj vojarni. Održan je bezbroj sastanaka u Gradu, obilasci terena, a tek je jučer (SAMO) Vlada dala u vlasnštvo spomenutu imivinu!! Sjetite se samo koliko je bilo ismijavanja i sl., a SAMO je "duh" koliko se sjećam davao iskrenu podršku...e, muko moja..(kodeks)

komentar od: m.v.

komentirano: 11.03.2011.

Mišo, prije svega nije bio samo duh, koji je podržavao napore KODEKSA.
Drugo, jesi li siguran, ako je grad dobio dio vojarne (ne cijeli kompleks!), da ćemo uspjeti konačno dobiti dom za starije osobe?
Koliko god ta upornost bila za svaku pohvalu, koliko god Samobor vapi za takvim objektom, sumnjam dok god to nebude realiziramo.
Koji su razlozi?
Pa sve živo od uprave, vrtiča, dodatnih školskih prostora koji manjkaju, hitne zdravstvene službe (jasno bez specijalističkih službi), prema gradonačelniku sve se želi organizirati na tom prostoru.
Znamo da država smješta u neke objekte policiju, vjerojatno i specijalce, sud ijoš neke službe od državnog ili županijskog interesa.
"Lijepo" okruženje za stare osobe, kojima treba mir, ukoliko se uspije dobiti ono za što si potrošio u KODEKSU puno vremena i napora.

komentar od: realan

komentirano: 11.03.2011.

Mišo, prije svega nije bio samo duh, koji je podržavao napore KODEKSA.
Drugo, jesi li siguran, ako je grad dobio dio vojarne (ne cijeli kompleks!), da ćemo uspjeti konačno dobiti dom za starije osobe?
Koliko god ta upornost bila za svaku pohvalu, koliko god Samobor vapi za takvim objektom, sumnjam dok god to nebude realiziramo.
Koji su razlozi?
Pa sve živo od uprave, vrtiča, dodatnih školskih prostora koji manjkaju, hitne zdravstvene službe (jasno bez specijalističkih službi), prema gradonačelniku sve se želi organizirati na tom prostoru.
Znamo da država smješta u neke objekte policiju, vjerojatno i specijalce, sud ijoš neke službe od državnog ili županijskog interesa.
"Lijepo" okruženje za stare osobe, kojima treba mir, ukoliko se uspije dobiti ono za što si potrošio u KODEKSU puno vremena i napora.

komentar od: realan

komentirano: 11.03.2011.

Dakle, počelo se sa nepoštivanjem dogovorenih načela izgradnje, preizgrađenosti stambenih jedica, nezaposlenošću u gradu, a završilo sa nadom za konačno uređenje doma za starije osobe.
Zaista dugačak put, jako puno neriješenih problema.

komentar od: heroji ne smiju biti umorni

komentirano: 11.03.2011.

Slažem se, nije jedini - ali, upamtio sam ga po specifičnim tekstovima..Dakle, "realan" istina je ipak drugačija. Postoje odluke i Gradskog vijeća i Gradonačelnika. Ne znam po čemu bi bile vrednije one o Policiji, Hitnoj ili Opć. sudu? Manje sam apsolutno pesimističan, dapače. Ambijetalno sam zagovarao drugu lokaciju (Rude), ali...uostalom, naša Udruga je prvenstveno inzistirala na provođenju obećanja u vezi izgradnje, a to je ipak nešto drugo..dakle, uzmi što ti se daje.

komentar od: m.v.

komentirano: 11.03.2011.

Mišo, osobno sam bio za soluciju da se objekt SA-ME poruši, osim trgovine, te da se tu izgradi dom primjeren za ti namjenu. Naime, tu je u neposrednoj blizini Dom zdravlja, a na pola puta je između glavnog gradskog trga i autobusnog kolodvora. Osim toga, unutrašnjost tog objekta po izgrađenosti, visini prostorija, opremljenosti, položenim instakacijama i t.d. ne može kvalitetno služiti ni jednoj djelatnosti, pa ni knjižnici, kajoj su to neki htjeli namijeniti, bez većih građevinskih zahvata.
Inače te u potpunosti podržavam i cijenim tvoje napore, uz želju da uspiješ.
Pozdrav,

komentar od: realan

komentirano: 12.03.2011.

m.v. priznajem da imate iskustva u borbi za vaše ideje/probleme, no morate znati da ima još mnogo ljudi koji vode isto takvu borbu ali oko nekih drugih problema i to ne 2 godine već možda generacijama, koliko traje naša borba protiv uređenja/države/grada. Mi smo već zapeli na milijun štengi i bila na bezbroj sastanaka sa gradonačelnicima, državnim službenicima... To sad nema veze sa udrugom, koju nisam nikad detaljno planirao već tek sada mi sinulo pa sam bacio bubu u uho svima. Kad me već pitate za provedbu moja ideja bi bila da udruga ne bi podržavala nikakvu stranku nikad, prostorije bi s vremenom tražili od grada, članarine za početak ne, već po potrebi projekta, prioriteti bi bili ovisno o aktualnostima, članovima, moguće je imati više interesnih grupa....

komentar od: Poskok

komentirano: 12.03.2011.

Dragi prijatelju, bila je jedna nedjelja poslijepodne kad me (samo mene) zaintrigirala pomisao: kako se boriti s političkim obećanjima koja su pravilo, a ne ...drugog dana sam nazvao prijatelje i nitko mi ideju nije odbio! Počelo se s Domom umirovljenika i dalje se sve zna..da, i nismo se skrivali kao zmija noge, već smo od prvog dana s imenom i prezimenom! To je ključ svega i svačega, jer ukoliko nastupate javno onda nemate drugog načina osim ...inače, znam pouzdano da Grad nema prostora za jednu napr. stranku laburista, a kamoli za udrugu. Dakle,potpišite se, pozovite ljude i dalje se sve zna..

komentar od: m.v.

komentirano: 12.03.2011.

Kak bu se potpisal kad je već član neke stranke. Ti si Mišo isto bedak. Pardon, ali ako vjeruješ tim poskocima, realnima itd. onda si stvarno bedak. Pa to su ti dežurna piskarala političkih stranaka, zato se i ne potpisuju jer bi se inače vidlo da su to Masten, Gajšak (i ica), Beljak, Žarko i njihovi puleni. Jedini zapravo koji ovdje ima muda potpisat se si ti onda Adamek (stranka), Kalaica (stranka) i Glasnovička (stranka). Ostali su svi pičketine (stranke)a ne nekakvi širitelji demokratskih ideja, zastupnici građanskih pokreta i sl. kak seru sa svojim komentarima.

komentar od: Ko da se nezna

komentirano: 13.03.2011.

Je, dražesni moj - postoje i oni drugi kaj se delaju bedaki. Isto tak i oni kaj pišu s ironijom.

komentar od: m.v.

komentirano: 13.03.2011.

Osobno sam uvjeren da i ovi imenovani naši sugrađani, koji javno istupaju pisanjem u rubrici "Pisma čitalaca" i stavljaju na "stup sramote" određana događanja i nepravilnosti u gradu, reagiraju na neke druge napise, ne uvijek pod punim imenom i prezimenom, već pod nekim nickom.
To je po meni čak i normalno, jer jedno je pisati istajati iza takvog komentara, a drugo je reakcija na određena pisma ili na prostačke i neprimjerene komentare.
Razlika je jedino, što vjerujem da spomenuti ne psuju i ne vrijeđeju, već reagiraju konstruktivno, poput osoba pod nickom duh, poskok i još neki.
Konačno, čemu i zašto svoje ime stavljati na pladanj onim nepismenim, neupučenim i nekulturnim sugrađanima (kako to gordo zvuči!), koji ne znaju drugo nego prostačiti i psovati.

komentar od: realan

komentirano: 13.03.2011.

Ovih dana porušena je kuća u ul. Sv.Ane br.7 (vlasnik Vidović), navodno da se omogući prilaz budućoj TROKATNICI iznad "Stare vure" na Gizniku, a iza kuća Elezovića na broju 9, te ispod ulice Franza Liszta, negdje do Vlade Domesa i Ivice Lindića.
Da li je to po prostornim planovima, jer te parcele do rušenja ove relativno nove kuće nisu imale pristup? I konačno, tko tu može interpolirati takav neprimjeren objekt, ukoliko je to što pričaju susjedi istina?
Jako slično mom susjedstvu i podsjeća me na rušenje kuće koju je projektirao arh. Vlahović.

komentar od: starosjedilac Lešća

komentirano: 13.03.2011.

cuj starosjeditelj, te kuce koje je projektiral Vlahovic arh.tebalo bi sve srusiti..Da ne navodim dalje,oni koji razmu , razmu, ali ti sigurno ne.

komentar od: k.i.

komentirano: 13.03.2011.

Ti što dugo sjediš i kužiš se u projektiranje ko Marica u krivi,reci ovom puku koju je to kuću proktirao arh.Vlahović te da mu je srušena i radi čega u tom slučaju?Nemoj poslije reći da si se zajebao ili da ti je to rekao jedan koji je rekao Hebrangu.

komentar od: ibriks

komentirano: 13.03.2011.

ibriks!Procitaj malo gore vise komentar "realnog" i budi pristojan ili prestani komentirati.

komentar od: durda

komentirano: 13.03.2011.

Prije svega, arh. Vlahović, inače profesor na Arhitektonskom fakultetu, bio je i nagrađivan za neke svoje projekte i izgrađene objekte i to je opće poznato. Nekome se njegovi objekti mogu više ili manje svidjeti, ali pisati poput "k.i", samo dokazuju njegov kulturni i civilizacijski doseg.
Inače, na znanje, porušena je obiteljska kuća koju je projektirao arh. Vlahović za obitelj Gmaz na Lešću, kako bi netko na dvije katastarske čestice (određene za obiteljske kuće)izgradio tri stambene jedinice sa stanovima za tržište, o kojima se čitavo vrijeme piše, odnosno neki poput "k.i" prostače, jer ne razumiju u čemu je problem, a o poznavanju arhitekture ili da postoji neka prostorna dokumentacija o koji se navode u "Pismu čitalaca" vjerojatno nema pojma. Ali zato zna prostačiti.

komentar od: realan

komentirano: 13.03.2011.

durda, sve si pobrkala!Kruška i jabuke nisu kiselo zelje. Mislio sam da se misli na kuću Gmaz, koju čovjek iz više razloga nije završio. Srušena kuća nema veze s projektom (odličan je), ali će imati sigurno veze s novom kućom koju Maji ne projektira.Amen.

komentar od: ibriks

komentirano: 13.03.2011.

durdisima.ti koji dugo sjediš odnosi se na "starosjedioca",što govori sam potpis.To je barem jasno svima osim durdici.

komentar od: olala

komentirano: 13.03.2011.

@ realan,

ta arhitektura u koju se ti kuzis ko marica u krivog, je zagadjenje zivotnog prostora za sve vjekove.za to su upravo krivi strucnjaci za grbavu karu a jedan od njih je i tvoj citirani.i kincl je akademik..nema sanse dabi itko normalan istresao lovu da se realizira njegov projekt zracne luke pleso.

komentar od: k.i.

komentirano: 13.03.2011.

ibriks ja ne mijesam jabuke i kruske,samo sam rekla da bi trebalo malo vise pristonjosti jer ipak pojedini su jako vulgarni tu se vidi primitivnost i kultura pojedinih ljudi.

komentar od: durda

komentirano: 14.03.2011.

m.v. Kada bih imao više vremena, aktivirao bi se sa nekom udrugom. Tada bi se i javno potpisao. Ovako kad nemam vremena zbog prevelikih obaveza mogu samo tu i tamo nešto predložiti, komentirati, kritizirati anonimno na ovom forumu. Svaka čast vama koji se potpisujete.

komentar od: Poskok

komentirano: 14.03.2011.

Nije srušena kuća br.7 u ulici Sv. Ane, već ona do nje, brj 5, odmah do početka Šoićevih stuba. Sada je pristup gradilištu ograđen, a radove navodno izvodi naš domaći poduzetnik Grgečić.
Tko je investitor i kakav će se objekt graditi ne možemo zaključiti, jer nema table na gradilištu, koja je inače prema Zakonu o građenju obavezna, a treba sadržavati ime investitora, projektanta, broj građ. dozvole, izvođaća i još neke potrebne podatke.

komentar od: komunalac

komentirano: 14.03.2011.

Kao prvo moram pozdraviti moje drage prijatelje, kućne ljubimce Mišeke, ali i one šumske sa rogom na glavi, pri čemu moram reći da sam se s jednim pravim i gledal u oči, ali to je bilo stvarno davno,a kao što se vidi i čuje, ostal sam živ!
Fala vam lepa dečki na komplimentima, ali ja ovaj "forum a la Škiljan" stvarno ne držim ozbiljnim, iako nas ima nekoliko koji mu titramo jajca, jer zborimo donekle suvislo. Jako mi je žal ak Miško ne bu uspel zrihtati naš Dom, onda bu to stvarno sramota, ne za ovu gradsku Upravu, nego i za sve Samoborce. No, na žalost, ne bu to jedina sramota. Ali ko danas ima srama? Kaj se tiče Udruge, moja draga zmijotino, to ti nije neki problem! Problem su ti, stari moj - ljudi!

komentar od: duh

komentirano: 14.03.2011.

Giznik! Mislio sam na smjenu komisije koju je izvršio bivši gradonačelnik gosp. A.D. Filipec.

komentar od: okrim

komentirano: 15.03.2011.

Slažem se da su problem ljudi, jer je većina sebična, dvolična i splašena zbog kredita i teške gosp. situacije. Vidi se to najbolje na prosvjedima, makar svi ne podržavaju vladu i misle da radi štetu, na prosvjedima se okupi samo par tisuća nas mladih. Gdje su svi nezaposleni, gdje su penzioneri, gdje su oni koji ne dobivaju plaču, u strahu su ili im je pak dobro. Znam ja sve o ljudima, nisam tak blesav, al ipak ima i onih hrabrih, neiskvarenih, moralnih, punih entuzijazma i vjere u bolje sutra. Budemo se organizirali u neku udrugu za bolji Samobor jednog dana, valjda će te se i vi uključiti i dati svoj doprinos sa svojim iskustvom:)

komentar od: Poskok

komentirano: 15.03.2011.

Okrim niko ne zna kaj si ti mislil al Filipec nije smijenio nikakvu komisiju nego ju je smijenio Beljak!

komentar od: Giznik

komentirano: 15.03.2011.

Provjreno:
1. Filipec nije smjenio nikakvu komisiju, već se konzultirao sa poznatim urbanistima koji su nekoć radili na našim prostorima (Duška Bradić), te su došli do zaključka da je na nekim prostorima predviđena prevelika izgrađenost, prvenstveno po etažnosti.
2. Započeli su radovi na izgradnji triju stambenih jedinica na Lešću, na k.č.3143/3 i 3146/4 k.o.Samobor, na kojima su po GUP-u trebale biti obiteljske kuće, betoniranjem ograde na dnu parcela, visine približno 1,6 m. Naime, visinska razlika na tim parcelama od ulice Lešće do susjednih parcela je oko petnaest metara(!).
3. Mirko Dumić, kao vrsni geodeta, ima mogućnost sve to provjeriti, po potrebi i izmjeriti, a ne svjesno i namjerno krivo informirati građane. Vjerojatno je kivan jer i on nije bio zvan na konzultacije.

komentar od: starosjedilac Lešća

komentirano: 15.03.2011.

Poštovani starosjedilac Lešća !
Znaš i sam da Mirko D. nikad nije iznosio lažne informasije i tvrdnje,a pogotovo ne svjesno i namjerno, jer mu to nije u naravi, a također nije kivan jer je već dugo van svih potreba za "konzultacijama".
Na znanje . komisiju je smijenio ondašnji gradonačelnik Zaključkom koji smo dobili u tijeku godišnjih odmora ,u kolovozu pred cca 6 godina.Time nemam više namjere voditi polemike ni skim, jer ionako nemaju potrebe niti svrhe. Srdačan pozdrav!

komentar od: ĆI

komentirano: 17.03.2011.

E mou IĆ...
Kada te ne bi poznal. Pred koliko si godina spomenul da je gradonačelnik smjenil komisiju? Ko je u to vreme bil gradonačelnik? Razmisli malo!!!

komentar od: Sanoborec

komentirano: 17.03.2011.

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid