komentari na tekst: Nije vrtić taj koji je dužan rješavati vaše probleme

Poštovani gosp. odgojitelj, čekati 3 godine mjesto a pritom sutjeti i ne poduzimati nista, a time ne boriti se protiv nepravde je zapravo vasa greska jer i ja sam zamalo ostao i bez tog jednog mjesta na koje se upisalo prvo dijete! Borio sam se strahovito,2 godine cekao,na liste upadala svakakva djeca (pritom bode u oči da su upadala djeca koja niti godinu dana nisu imala),iako djecu ne mogu "kriviti" jer ona nisu kriva,ali nisam dopustio da djetetu ne osiguram dnevni boravak i drustvenu socijalizaciju u mjestu za koje bi ama bas svako dijete moralo imati osigurano mjesto!
a posto je ovo "glasnik svete nedelje" ja sam iznio problem za vrtić u svetoj nedelji,dok me drugi vrtići i njihova pravila ne zanimaju.Otprije znam da si vrtići već sama zadaju pravila i zakone kako im paše,a gdje mi za to samo roditelji ispastaju.I djeca naravno.
Meni je zao sto Vi na mjesto cekate 3 godine,ali nemojte za to kriviti mene koji se borim da i drugo dijete ide u isti vrtic!

komentar od: "RR" 2.

komentirano: 13.05.2010.

Zaboravljate da vrtić nije obavezan i da pritom vrtići vama izlaze u susret a ne vi njima. Imam dvoje djece, i nikad nisam cvilila oko upisa u vrtić.

komentar od: Sretna majka

komentirano: 13.05.2010.

izgleda da je za Vas "poduzeti nešto" anonimno kritiziranje svega i svakoga i tako će mo stići do cilja. Sve to izrecite i argumentirajte uz svoje ime i prezime

komentar od: ana

komentirano: 13.05.2010.

Vrtić pruža uslugu roditelju, roditelj participira dio te usluge. Ako niste zadovoljni birajte drugi način čuvanja. Uostalom roditelj je taj koji je odgovoran za dijete i njegovu skrb a ne vrtić.

komentar od: ana

komentirano: 13.05.2010.

argumentirati svojim imenom i prezimenom ne zelim jer samo to vec jednom napravio i doslovce sam bio razatpet!nista novo u nasem drustvu u kojem uvijek na kraju ispadneš - Pedro!
Vrtići su u zapadnom svijetu OBAVEZNI,a pošto se svi pokušavaju furati na isti taj zapad,a to nam i tako naplaćuju onda od njih ocekujem da se tako i ponasaju.necu dopustiti da ispadne da nisam u pravu jer se ovim "pismom" ja borim za svu djecu,ne samo svoju..sto vama nikako ne paše da to shvatite...

komentar od: "RR" 2.

komentirano: 13.05.2010.

evo otvaraju se dva privatna vrtića u vašem gradu. Imate izbor, birajte. Sveta Nedelja sada ima jedan javni i 4 privatna, upišite djecu u jedan od tih vrtića.

komentar od: ana

komentirano: 13.05.2010.

draga ana,ja ne znam kako vi tumacite ovaj problem, tj. s kojoj dozom gorcine,ali jel vama jasno da ja nisam od onih kojima je 500 kn kao nekima 50 lipa te da se bas tim "drugim mjestom" zapravo i borim da si smanjim troskove koji su neminovni?
ocito vam to nije na taj nacin jasno, vec ocito samo destrukcija po svemu sto covjek prikaze kao problem...
jos vec problem je sto ja nisam jedini,ima nas puno vise i to vam kazem iz prve ruke..

komentar od: "RR" 2.

komentirano: 13.05.2010.

Nisam ni ja od tih, ali zbog čega ti možeš imati dvoje djece za 1.000,00 kuna a ja za jedno moram platiti dadilju 3.000,00 kn.

komentar od: ana

komentirano: 13.05.2010.

e vidis ana,tu je problem.nema mjesta za sve..ne dostaje vrtića,skola...cijeli grad se siri strahovitom brzinom,a grad samo zeli da im plaćamo račune bez zakasnjenja a ne bi se pozabavili problemima od prioritetne vaznosti..
zato sad ti i ja tu polerimiziramo jer ja imam na uštrb tebe jedno dijete u vrticu,a ti nisi svoje mogla upisati,a ja zelim i drugo smjestiti jer namam kam s njim,a tebi je to daleko potrebnije...zalosno je to..oni se okoriscuju a mi se tucemo za to mjesto...

komentar od: "RR" 2.

komentirano: 13.05.2010.

Dječji vrtić treba biti odgojna (predškolska) ustanova i kao takav biti dostupan svakom djetetu.
Poznato je ukoliko bračni par ima samo jedno dijete i ne pohađa dječji vrtić, da se daleko teže uklopi u školi među svoje vršnjake, da ne velim da je asocijalno.
Radi toga treba prisiliti raznorazne investitore da OBAVEZNO uz stambenu izgradnju izgrade i Dječji vrtić sa svim pratećim objektima sukladno statističkim pokazateljima, koliko će biti djece u tom naselju.
Urbanizam se upravo zasniva na takvom planiranju, a ne na stihijskoj izgradnji kakva je sve češća i u našem gradu.
Koji investitor razmišlja o dječjim ustanovama, domovima zdravlja, bolnicama,kulturi i popratnim kulturnim ustanovama, o skrbi za starije osobe, konačno o površini zelenila po stanovniku, a sve je to URBANIZAM. Tako su nas barem učili.

komentar od: Suzy

komentirano: 13.05.2010.

Ja imam butik, ali vrlo dobro znam tko je prvi bacio nešto, a da jabuka nije pala pokraj mene i tebe što je vrlo znakovito, ali i licemjerno kako bi svi znali u šta se to valja val i tetoše ga kao malo dijete na specifičan način izgubljeno u močvari sečanja. Eto !

komentar od: Kilo 2 DEM

komentirano: 14.05.2010.

Nažalost, prema nekim pisanjima i reagiranjima, teško da bi pošten čovjek dao i 2 DM za kilu takvih mozgova.
Nažalost, izgleda da Milas nije bio jako daleko od istine. Ili barem od onih s kojima se družio i "tikve sadio".

komentar od: realan

komentirano: 14.05.2010.

što komentirati?drago mi je što si ana može priuštiti 3000kn i platiti dadilju-jedino se pitam da li je to stručna osoba,ili baka iz kvarta?a gospodin rr nije u toj mogučnosti i očajnićki se bori da smjesti svoje malo sunce u vrtić gdje će ipak biti pod budnim okom naših profesionalnih odgajateljica..zato mislim da su međusobna vrijeđanja nepotrebna,jer svatko ima svoj slobodni izbor prema mogučnostima i saznanjima o ispravnom odgoju.ja sam majka i smatram da je vrtić nužno zlo,jer ipak najljepše je djetinjstvo kad ga se kvalitetno provede uz oba roditelja ksao što sam ga ja provela.

komentar od: m

komentirano: 14.05.2010.

Cijenjena i poštovana majka "m"!
U svakom slučaju imate pravo na svoje mišljenje, no vjerujte mi, ako želimo pravnu, socijalno osjetljivu državu, onda nije u pitanju tko može platiti dječji vrtić, a čiju će djecu "učiti" baka-servis.
Tvrdim i nadalje da dječji vrtić TREBA biti obavezna predškolska odgojna ustanova.
Jedino će tako djeca bar donekle biti socijalizirana, spremna na normalne odnose sa svojim vršnjacima i jednako pripremljena na obaveze koje ih čekaju.
Znajte, sva djeca ne doživljavaju jednako novu okolinu. Kad dođu "prisilno" u jednu prostoriju gdje bude tridesetak njihovih vršnjaka, a međusobno se ne poznaju, nije jedinstven slučaj psihičkih drama, nesreća, poremećaja odnosa u obitelji, pa čak i posjet psiholozima i liječnicima.
Radi toga se treba boriti da svakom djetetu u svakom NOVOM naselju bude dostupan dječji vrtić.

komentar od: Suzy

komentirano: 16.05.2010.

suzy jasno da se slažem s vama oko odgojnog i obrazovnog programa i o samoj socializaciji djeteta,htjela sam samo skrenuti pozornost na nepotrebna svađanja.

komentar od: m

komentirano: 16.05.2010.

interesantno je da bi svi šteli decu dati u vrtić i da ne bi niš platili...ja nem povedala koliko plaćam vrtić za moje dijete jer to nije ni važno, kad sam shvatila da nemam nikakve šanse da dođe u vrtić u tužno naselje poiskala sam vrtić za koji sam mislila da je najbolji za moje dijete...svi smo zadovoljni, a najbitnije je da je dijete zadovoljno...

komentar od: mama kojoj je dijete najvažnije

komentirano: 17.05.2010.

Suzy je stručnjak kak mi se vidi i za pravo, i za ekonomiju, i za promet, i za pedagogiju, i za psihologiju, i za građevinu za hrvatski i matematiku, logiku i sociologiju, posebno za filozofiju...al dam se kladit da mu jedino latinski malo šteka hahahaha!!!

komentar od: XD

komentirano: 19.05.2010.

XD, u pravu si. Šteka mi latinski i to jako. Da san ga na vrijeme svladao, vjerojatnio bih ti danas održao jedno predavanje vezano uz "...pakt in domus".

komentar od: Suzy

komentirano: 21.05.2010.

nastavak:
htio sam biti pristojan i ne napisati cijelu latinsku poslovicu koja počinje sa "Bonus p...".
Činjenica je da me vrijeme, posebno ovo poseljačeno svakim danom sve više gazi i da pomalo radi godina "izdanja" zaboravljam stvari koje sam nekad učio, pa i znao.
Ne zaboravi da sam srednju školu i još nešto malo više učio daleko prije ozloglašene "šuvarice", koja je izbacila i latinski i grčki, ali nažalost smanjila satnicu mnogih opće obrazovnih predmeta, pa mnogi dvostruko mlađi od mene učili su i naučili dvostuko manje.
Pripadam generaciji koja je pozdravljala sa
LJUBIM RUKE.

komentar od: Suzy

komentirano: 22.05.2010.

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid