22.12.2018.

Godišnja skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

S istim ciljevima i u sljedeću godinu

Prije kraja godine svoju redovnu programsku skupštinu održala je u petak, 21. prosinca, i Udruga branitelja 151. samoborske brigade.

Kao i svaki puta, najprije su se branitelji okupili u Parku domovinske zahvalnosti, gdje su minutom šutnje, a zatim polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i prigodnom molitvom odali počast svojim poginulim suborcima i svim hrvatskim braniteljima. U ime Grada Samobora svijeću za branitelje upalio je i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, koji je potom nazočio i samoj skupštini, održanoj u prostorijama udruge u bivšoj vojarni.

Skupštinari su prihvatili izvješća o radu u protekloj godini, koja su podnijeli predsjednik Rudolf Jedvaj i predstavnici ostalih tijela udruge, a jednako tako i plan rada za narednu godinu. Velikih promjena u radu neće biti, jer udruga je tu da čuva dignitet i sjećanje na svoje poginule branitelje te da okuplja i dodatno brine za svoje suborce i članove.

M.K.

 
22.12.2018.

Nastavlja se samoborski Božićni sajam

A sad je vrijeme je za božićnu tradiciju

Nastavlja se samoborski Božićni sajam

U vikendu pred nama doživite čaroliju tradicionalnih blagdana u Samoboru. Na Božićnom sajmu kušajte i nabavite tradicijske proizvode vrijednih članica udruge Etno Fletno i obogatite blagdanski stol.

U Špelunkici program počinje od 10 sati Pričom za dobro jutro, mališani će uz pomoć članica udruge Etno Fletno ukrašavati licitare i izrađivati božićni kinč, a potom i zapjevati uz Dječji zbor Smješak.

U 10 sati stižu Djed Božićnjak, Vilenjak Zvonček i Dobra vila i to Srebrnom strijelom, posebnim vlakićem u kojem će voziti djecu i razveseliti ih slatkišima i ostati s njima sve do 13 sati.

Za dobar ugođaj pobrinut će se tamburaški sastav Od sumraka do zore, a poslijepodneva su rezervirana za priče i predstave. U subotu od 16 sati pogledajte Kupaće gaće na božićnom drvcu koje izvode GKS Skečeri, a u nedjelju u isto vrijeme uživajte u predstavi Amaterskog kazališta Lutonjica Toporko Djed i repa.

Od 13 sati u nedjelju svakako posjetite i radionice izrade ukrasa od perušine uz Udrugu Ekosspiritus.

Ni glazbeni program neće vas razočarati, jer u subotu, nakon programa paljenja adventske svijeće koji organizira Ogranak Matice hrvatske, možete uživati uz tradicionalne pjesme i Pjevački zbor Rakov Potok, nakon kojeg vas od 18,30 zabavljaju Samoborski fakini. Kućice s prigodnom prodajom i ugostiteljskom ponudom bit će otvorene do 21 sat.

U nedjelju stiže prava glazbena poslastica - Miha & Mišo Trio, koji sviraju od 17 do 19 sati.

Ni na Badnjak zabava ne prestaje pa vas u Špelunkici očekuje cirkuska animacija Cirkultura, od 10 sati ponovno stižu Djed Božićnjak i njegovi pomagači, a za sjajan ugođaj pobrinut će se Tricikl band.

P.A.

 
22.12.2018.

U Bregani priređena peta Večer lampiona

Bregana opet okupana svjetlošću

U srijedu, 19. prosinca, na školskom igralištu u Bregani, petu je godinu zaredom održana tradicionalna Večer lampiona, u organizaciji OŠ Milana Langa. Mali jubilej popraćen je i "dodatnim sadržajima" - uključili su se lokalni školski dobavljači (mesnica Igo-Mat, RE-NI trgovina i Pekarnica Zemljič) sa svojim proizvodima, a za glazbeni ugođaj brinuli su DJ Deva i grupa Krivi smjer.

Stotine lampiona poletjelo je nebom, a budući da se (prema vjerovanju) prilikom puštanja lampiona treba i nešto zaželjeti - nadamo se da će se većina želja i ostvariti.

Još jedna lijepa večer u Bregani, još jedan projekt koji je u potpunosti zaživio, a dodatan plus cijeloj akciji daje činjenica da će se kompletna zarada sa spomenute manifestacije preusmjeriti u obnavljanje fonda školske knjižnice (knjiga i audio-vizualnih sadržaja).

Iz škole zahvaljuju svima koji su došli i pomogli te pozivaju na naredni susret dogodine.

I.M.

 

Godišnja skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

Nastavlja se samoborski Božićni sajam

U Bregani priređena peta Večer lampiona

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002