13.12.2018.

I ove godine Grad Samobor darovat će najpotrebitije građane

Svima dar za Božić

I ove godine Grad Samobor darovat će najpotrebitije građane

Grad Samobor i ove će se godine pobrinuti da štićenici Udruge Nova budućnost iz Samobora, štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Lug, majke s djecom smještene u kući za žrtve obiteljskog nasilja te sva djeca iz obitelji slabijeg imovinskog statusa osjete čaroliju Božića i blagdanskog darivanja.

U ponedjeljak, 17. prosinca, u Centru za mlade Bunker održat će se dodjela božićnih darova djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, s početkom u 16 sati.

Sljedećeg dana, 18. prosinca, predstavnici Grada obići će spomenute ustanove te uz prigodne čestitke korisnicima uručiti poklon pakete.

Tradicija je to kojom se svima želi blagdane učiniti ugodnijima i sretnijima.

T.I.

 
13.12.2018.

Poslovna edukacija PCS-a

Dvije radionice za samoborske poduzetnike

Poslovna edukacija PCS-a

Poduzetnički centar Samobor d.o.o., uz sufinanciranje Zagrebačke županije i Grada Samobora, organizira poslovne edukacije namijenjene malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i djelatnicima javnih institucija. Radionice će biti održane u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. prosinca, u samoborskoj gradskoj vijećnici, od 18 do 20,15 sati.

Prva radionica, koja će se održati 17. prosinca nosi naziv Marketing na društvenim mrežama, predavač je Marko Hrnjak, certificirani Google trainer i voditelj digitalnih komunikacija Otvorenog učilišta Algebra.

U utorak, 18. prosinca, dr.sc. Elvira Mlivić Budeš, konzultantica za razvoj poslovnih vještina u tvrtki Filaks, voditeljica Katedre za ekonomiju i predavačica na Visokom učilištu Algebra, održat će radionicu naziva Uspjeh kao izbor.

Obje radionice namijenjene su svima koji žele podići razinu poduzetničkih znanja, unaprijediti svoje vještine i osoban razvoj kao dio cjeloživotnog učenja.

Cijena kotizacije po radionici je 80 kn + PDV.

Prijave na radionice mogu se izvršiti putem prijavnice koju možete preuzeti na mrežnoj stranici Poduzetničkog centra Samobor d.o.o. – www.pcsamobor.hr, a sva pitanja i dodatne informacije dostupni su putem maila renata@pcsamobor.hr ili na brojeve telefona 01/3336-830, 091/3325-348.

T.I.

 
13.12.2018.

U petak počinje samoborski Božićni sajam

Od urbanog Božića do očuvanja tradicije

U petak počinje samoborski Božićni sajam

Od 14. do 30. prosinca na središnjem samoborskom trgu održava se 13. Samoborski božićni sajam, prepoznatljiv po svojoj ponudi autohtonih samoborskih proizvoda. Licitari, suveniri, nakit, med, kolači, bermet, kupinovo vino, rakije i likeri, božićni pokloni i ukrasi te niz prigodnih poklona naći će se u 18 kućica na Trgu kralja Tomislava, a Samoborci i posjetitelji moći će ovdje uživati i u blagdanskoj gastro ponudi, Češnofki To Go, Šnofku i kuhanom vinu.

Vikend 15. i 16. prosinca bio je rezerviran za urbani Božić, samoborsku Božićnu furku u organizaciji Kluba poduzetnica Samobor, koje su predstavile samoborsku kreativnu scenu u božićnoj kupoli koja je za ovu prigodu poprimila "Frozen" oblik. Moglo se sudjelovati u radionicama izrade prigodnih dekoracija i poklona, pričaonicama te glazbi, od gospela, gitara do rock plesnjaka, športiranje na otvorenom...

Božićna kupola 18. je prosinca postala Špelunkica i otvarila vrata svima željnima božićnih i drugih prigodnih priča, predstava, radionica i plesova i ne zatvara ih sve do nedjelje, 30. prosinca.

Od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživat će u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu. Tako će udruga Etno fletno pripremiti božićni etno-gastro program čuvajući tako stare običaje samoborskoga kraja, a kako ukrasiti licitare i izraditi "kinč" moći će se naučiti u popratnim radionicama. Neće nedostajati niti predstava i priča za djecu, tamburaša, urbane glazbe, a djecu će obradovati Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček.

T.I.

 

I ove godine Grad Samobor darovat će najpotrebitije građane

Poslovna edukacija PCS-a

U petak počinje samoborski Božićni sajam

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002