04.12.2018.

Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti

I mi znamo reći NE!

Od 15. studenoga do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika počelo ga je obilježavati najprije u svetonedeljskom kraju i u osnovnim školama Sveta Nedelja i Vladimira Deščaka, interaktivnom prezentacijom kojoj su nazočili učenici osmih razreda.

U ponedjeljak, 3. prosinca, to obilježavanje nastavljeno je na samoborskom području, u osnovnoj školi u Rudama, također za osmaše, a vodila ga je ravnateljica samoborskog Crvenog križa Anica Francetić Kufrin.

T.I.

 
04.12.2018.

Grad Sveta Nedelja isplaćuje božićnice umirovljenicima i nezaposlenima

150 kuna dobro će doći

Grad Sveta Nedelja isplaćuje božićnice umirovljenicima i nezaposlenima

Temeljem Odluke gradonačelnika Grada Svete Nedelje Darija Zurovca o isplati prigodnih jednokratnih naknada umirovljenicima i nezaposlenim osobama u povodu božićnih blagdana, isplaćivat će se Božićnice u iznosu od 150 kuna.

Isplata će se obavljati u zgradi Stare pošte u Svetoj Nedelji (M. Stilinovića 7), od ponedjeljka 10. prosinca do petka 21. prosinca, od 9 do 15 sati.

Pravo na božićnice imaju umirovljenici s prijavljenim prebivalištem na području Grada Svete Nedelje, čija je osnovna mirovina manja od 2.501 kuna. Isplata umirovljenicima i nezaposlenim osobama obavljat će se uz predočenje osobne iskaznice i odreska od mirovine za mjesec listopad/studeni 2018. godine ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine.

Nezaposleni ove godine ne moraju odlaziti po potvrdu u Hrvatski zavod za zapošljavanje, jer će se nezaposlenost dokazivati popisom nezaposlenih osoba s područja Grada Sveta Nedelja HZZ-a, a ukoliko osoba nije na popisu nezaposlenost će dokazati na drugi odgovarajući način.

A.B.B.

 
04.12.2018.

Advent u Konjščini

Zapalili vatru na putu svjetla

Programom "Čuvari vatre na putu svjetla", u organizaciji Društva Naša djeca Konjščina i Povijesno–plesne udruge Kontea, 1. je prosinca počeo Advent u Konjščini.

U crkvi sv. Dominika od 17 sati bio je blagoslov svjetla i povijesnih viteških udruga iz Hrvatske i Slovenije, koje su potom u procesiji uz pratnju crkvenog zbora, krenule prema Starom gradu, gdje je organiziran prigodan program paljenja i preuzimanja vatre, ples s vatrom u izvedbi Podravskih zmajeva i puštanje lampiona mira.

Nakon toga upriličeno je paljenje prve adventske svijeće kod zgrade općine, koju je upalio načelnik Mirko Krznar.

Subotnji program završio je Adventskim balonom u Jertovcu, na kojem su, uz Udrugu Kontea, nastupali i tamburaški orkestar KUEU Kaj iz Zlatar Bistrice, Viteško društvo Svetoga Križa iz Lobora i Podkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke.

Poseban gost priredbe je bio finalist showa Zvijezde Martin Kosovec, a svim su gostima i zaslužnim donatorima domaćini predali prigodne zahvalnice.

M.R.

 

Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti

Grad Sveta Nedelja isplaćuje božićnice umirovljenicima i nezaposlenima

Advent u Konjščini

Arhiva 2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002