05.11.2018.

Grad Samobor podupire kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu

Minimalni iznos ulaganja je 80.000 kuna

Grad Samobor podupire kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu

I ove je godine Grad Samobor izdvojio sredstva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za kapitalna ulaganja subjekata malog gospodarstva na području Grada Samobora, a javni poziv je u tijeku.

Ovo je tek jedna u nizu mjera kojima Samobor potiče razvoj poduzetništva, a o pozitivnim učincima tih mjera najviše govori visok plasman Samobora, koji je drugi najbolji veliki grad po poticanju gospodarstva. Također se to očituje i u konstantom porastu broja novootvorenih trgovačkih društava i obrta te padu broja nezaposlenih.

Sredstva potpora za kapitalna ulaganja mogu ostvariti gospodarski subjekti koji su izvršili ulaganje u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 2. studenoga 2018. godine. Minimalni iznos ulaganja je 80.000 kuna, a iznosi potpora koji se dodjeljuju podijeljeni su u razrede, ovisno o visini ulaganja pojedinog gospodarskog objekta.

Gospodarski subjekti mogu u jednoj godini ostvariti pravo na dodjelu jedne potpore za kapitalna ulaganja.

Svi ostali detalji javnog poziva, kao i način prijave i detaljan postupak dodjele potpora, dostupni su na www.samobor.hr.

P.A.

 
05.11.2018.

Humanitarni sajam knjiga Volonterskog centra "Kad bi svi... za Školu u prirodi" tijekom Mjeseca knjige

Prikupili 10.600 kuna

Volonterski centar "Kad bi svi..." iz Samobora proveo je humanitarnu akciju prodaje doniranih knjiga u Mjesecu hrvatske knjige na samoborskom Trgu kralja Tomislava i četvrtu jesen zaredom. Cilj ovogodišnje humanitarne akcije "Kad bi svi... za Školu u prirodi" bila je, kao i lani, prikupljanje novca za financiranje maturalnih putovanja za 10 učenika iz potrebitih obitelji sa samoborskog područja.

Svakog vikenda od 6. listopada do 4. studenog 2018., osim u vikendu proslave Dana grada Samobora, volonteri su na glavnom samoborskom Trgu od 9 do 17 sati prodavali donirane knjige po cijeni od 10 kuna, uz koje su kupcima darovani simbolični pokloni u znak zahvalnosti za sudjelovanje u humanitarnoj akciji. Štand za prodaju knjiga Volonterskom centru "Kad bi svi..." je, kao i svake godine do sada, bez naknade, ustupio Grad Samobor.

Korporativnu volontersku pomoć omogućile su Raiffeisenbank Austria d.d. te dm-drogeriemarkt d.o.o. čije su djelatnice i djelatnici drugu godinu zaredom volontirali na štandu zajedno s članovima udruge te tako pomogli da se do kraja ovog humanitarnog sajma na poseban račun humanitarne akcije, prikupi ukupno 10.600,00 kuna, što znači da će, sa završnim događanjem koje slijedi u Bunkeru, cilj akcije biti ostvaren.

Volonterski centar "Kad bi svi..." zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomagali te sve pozivaju da se i u subotu, 17. studenoga u 22 sata, pridruže humanitarnom partyju u Bunkeru naziva "Tulumarka za maturalku", kada će za posjetitelje biti organizirana i tombola puna vrijednih nagrada koje sponzoriraju brojne samoborske poduzetnice i poduzetnici, čija imena će objaviti nakon "Tulumarke".

Zahvaljuju iz centra i brojnim institucijama, građanima i prijateljima koji su tijekom cijele godine nesebično donirali knjige za ovu akciju, a posebno ističu Anu Profetu i Booksu, Predraga Vrzića i Tiskaru Offset te Rotary Club Samobor, ravnatelja Igora Matijašića i OŠ Milana Langa u Bregani, učiteljice Mariju Mapilele i Gabrijelu Žokalj iz OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, te direktoricu Suzanu Laušin Katanec i RBA poslovnicu Samobor.

Pojedinci koji su ove godine donirali više od 100 knjiga su: Jelena Vojvoda, Damir Čučić, Hrvoje Turković sa suprugom Snježanom Tribuson, Jaroslav Doležal, Klementina Zirdum, Petra Matković i Zrinka Gluhak.

Svim donatorima knjiga (i ovima koji su istaknuti, ali i onima koji su nam na štand donosili po nekoliko knjiga) bit će uručene prigodne zahvalnice, a preostale knjige bit će donirane knjižnici u Bunkeru, Rotary klubu Samobor, koji će ih dalje proslijediti, te knjižnicama u školama iz slabije razvijenih sredina diljem Hrvatske.

Zahvaljujući izvanrednom odazivu donatora i volontera, a ponajviše brojnim kupcima, Grad Samobor se može pohvaliti još jednom uspješnom humanitarnom akcijom za djecu i mlade.

Za medijsko praćenje i potporu zaslužni su Glasnik Samobora i Svete Nedelje te Radio Samobor.

M.K.

 

Grad Samobor podupire kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu

Humanitarni sajam knjiga Volonterskog centra "Kad bi svi... za Školu u prirodi" tijekom Mjeseca knjige

Arhiva 2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002