12.02.2002.

Samobor posjetili predsjednik i tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora

Vrhunski sportaši - uzor mladima i promotori sredine iz koje dolaze

25. siječnja Samobor su posjetili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zdravko Hebel i glavni tajnik te sportske organizacije Andrija Mijačika. Bila je to prilika za upoznavanje sa stanjem u sportu u našoj sredini, ali i o prijedlogu Zakona o sportu, koji se priprema već duže vrijeme.

Prisutne je pozdravio tajnik Samoborskog sportskog saveza i Sportskog saveza Zagrebačke županije Juro Horvat, koji je goste u kratkim crtama upoznao s bogatom sportskom tradicijom samoborskog kraja.

Gradonačelnik Pavao Grom, koji je zajedno sa svojim zamjenicima Dragom Plečkom i Marijanom Lukšićem, pri ovom susretu predstavljao Grad Samobor, naglasio je brigu Grada za sport i njegove aktere, te podsjetio na to da je Samobor u prošlosti dao jednog olimpijca - rukometaša Vladimira Šujstera, a trenutačno i sponzorira skijašicu - olimpijku Niku Fleiss. No, rekao je i da je za daljni razvoj sporta i za mlade općenito neophodan i sportski objekt kao što je dvorana koja se planira izgraditi uz srednjoškolski centar. Projekt te dvorane, zajedno s 25-metarskim bazenom "težak" je 27 milijuna kuna.

Gosti su izrazili zadovoljstvo onime što su čuli od domaćina i naglasili važnost razvoja sporta u malim sredinama, te činjenicu da vrhunski sportaši postaju uzor mladima, da afirmiraju pozitivne vrijednosti i radne navike, a nije zanemariva ni njihova promotivna uloga u predstavljanju mjesta iz kojeg su ponikli.

Ivica Horvat

 
12.02.2002.

Školski odbor OŠ Samobor

Zeleno svjetlo za parkiralište iza suda

5. veljače održana je sjednica Školskog odbora Osnovne škole Samobor, na kojoj je razmatran prijedlog po kojem bi se na prostoru između škole i suda izgradilo parkiralište.

Trebalo je pomiriti stalnu nestašicu parkirališnog prostora u Samoboru, ali i sigurnost djece u prometu, te donijeti odluku koja bi bila na opću dobrobit.

Nakon duže rasprave ipak je prihvaćeno ponuđeno rješenje koje zadovoljava ono što je članove odbora najviše interesiralo, a to je sigurnosni aspekt novog parkirališta.

Kako više nema posebnih prepreka za njegovu izgradnju, nadamo se da će tada i gužve u Samoboru biti manje. Jer, kad se prikupe sve neophodne dozvole i riješe neka tehnička pitanja, kao što je odvodnja, na tom bi mjestu moglo osvanuti četrdesetak novih parkirališnih mjesta.

Nadamo se, već početkom iduće godine.

I.H.

 
12.02.2002.

DVD Petkov Breg

Bilo je vremena i za nogomet!

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petkov Breg održalo je 26. siječnja svoju Skupštinu, na kojoj je usvojeno izvješće o radu u protekloj godini. Kako zbog dobre preventive u mjestu već godinama nije bilo požara, društvo se bavilo brojnim aktivnostima koje su doprinjele obogaćivanju života u Petkovom Bregu.

Osim vatrogasnih vježbi mladih i nastupa na vatrogasnim natjecanjima Grada Samobora i Zagrebačke županije, radilo se i na prikupljanju glomaznog otpada, a našlo se vremena i za nastup na malonogometnom turniru.

J.A.

 
12.02.2002.

DVD Celine

Na Fašniku - tradicionalno uspješni!

25.siječnja održana je u Društvenom domu u Celinama Skupština tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Ovo je dvanaesta godina postojanja tog društva i vrijedno je istaći da je ono, zajedno s mjesnim odborom, uključeno u sve aktivnosti u mjestu. Posebno su ponosni na svoja, uvijek istaknuta i zamijećena, učešća na Samoborskom fašniku, za koja su dobivali i nagrade.

Usvojen je Plan rada za 2002. godinu, u kojem je posebno naglašeno uređenje prostora za prikolicu - cisternu, te nastavak rada s mladima što je i inače orijentacija društva.

J.A.

 
12.02.2002.

Iz Gradskog društva Crvenog križa

Kruh i pecivo za socijalno najugroženije

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor od 11.siječnja 2002. godine organizirano distribuira pekarske proizvode socijalno najugroženijim obiteljima u Samoboru i okolnim mjestima (Medsave, Rakitje, Strmec, Rude, Braslovje, Bregana, Grdanjci, Tušini, Beder, Javorek, Žumberak), u javnu kuhinju i mikro - dom Crvenog križa.

Ovu hvalevrijednu akciju inicirali su dogradonačelnik Drago Plečko i Marijan Pehar, predsjednik Gradskog vijeća i direktor Centra za socijalnu skrb u dogovoru s Damirom Librićem, direktorom samoborskih pekarni Klara, koja svaki dan donira pekarske proizvode koji se vraćaju kao višak.

Djelatnice Crvenog križa pekarske proizvode distribuiraju prilikom obilaska korisnika na terenu, a velik broj korisnika po kruh i pecivo dolaze svakodnevno u prostorije Crvenog križa u vremenu od 9 - 12 sati.

Obitelji se zahvaljuju inicijatorima ove akcije, kao i djelatnicima Crvenog križa koji proizvode donose u njihove domove. Akcija će trajati dok god bude ovakvih donacija i dobrih ljudi koji žele pomoći najugroženijima, kazala nam je Barbara Kos, tajnica društva.

D.Ž.

 
12.02.2002.

Dobrovoljno darivanje krvi

Tijekom mjeseca siječnja Gradska organizacija Crvenog križa Samobor organizirala je dobrovoljno darivanje krvi:

u Domu umirovljenika, 08.01.2002.

- pristupilo 89 osoba

- odbijeno 7 osoba

- dalo krv 82 osobe,

u Kalinovici, 15.01.2002.

- pristupilo 34 osobe

- odbijene 3 osobe

- dalo krv 31 osoba.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi planira se 12.02.2002. u Domu umirovljenika u vremenu od 10-16 sati.

 

Samobor posjetili predsjednik i tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora

Školski odbor OŠ Samobor

DVD Petkov Breg

DVD Celine

Iz Gradskog društva Crvenog križa

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003